Köyhän taiteilijan Bugattit löytyivät ladosta – autoista odotetaan huutokaupassa yli miljoonaa dollaria

Olemme kertoneet viime aikoina useista huikeista latolöydöistä, ja nyt niiden sarja sai jälleen jatkoa. Tällä kertaa kyse on sen kaliiberin löydöstä, että vastaavia ei ole viime vuosikymmeninä juuri tehty. 1950- ja 1960-luvuilla Euroopan ladoista pelastettiin sen sijaan useinkin vanhoja Bugatteja, mutta nyt julkisuuteen putkahti juuri tällainen tapaus aivan tuoreeltaan.

Löytö koostuu kolmesta klassisesta Bugattista, jotka omisti belgialainen kuvanveistäjä August Thomassen. Hän osti autot 1950-luvun lopulla ja 1960-luvun alussa, jolloin niiden arvo oli aivan pohjamudissa. Thomassenin tytär kertoi hollantilaiselle De Telegraaf -lehdelle, että miehestä tuli hankintojensa myötä Bugattin muotoilun ja insinöörityön suuri fani.

Ihailu ulottui jopa niin pitkälle, että hän veisti Ettore Bugattin rintakuvan, joka on tälläkin hetkellä näytillä Ranskan kansallisessa automuseossa Mulhousessa lähellä Bugattin syntysijoja. Thomasson huolsi kahta Bugattiaan, eli vuoden 1932 Type 49 Berlineä ja Type 57 Cabrioletia vuodelta 1937 säännöllisesti, ja molemmat erikoiskoritetut autot toimivat hänen arkikulkupeleinään monen vuoden ajan. Kolmas auto, eli vuoden 1929 Type 40 oli sen sijaan joutunut onnettomuuteen, ja Thomassenin piti suunnitella siihen kokonaan itse muotoiltu kori. Tämä projekti jäi kuitenkin kesken.

August Thomassenin tyttären mukaan autoista sateli jatkuvasti ostotarjouksia keräilijöiltä, mutta mies ei suostunut myymään yhtäkään niistä, vaikka perheellä olisi ollut kipeästi tarvetta rahalle. Lopulta taiteilijan kurja taloustilanne pakotti lukitsemaan Bugattit miehen ateljeena toimineeseen belgialaiseen latoon. Oven eteen kasattiin vielä hiekkasäkkejä, jotta kutsumattomat vieraat pysyisivät loitolla.

Suosittelemme

Bugattit pysyivät piilossa viime vuoteen asti, jolloin latoon murtauduttiin ilmeisesti autojen tutkimiseksi tarkemmin. Tämä oli viimeinen niitti jo 95 vuoden ikään ehtineelle Thomassenille, joka ei olisi pystynyt enää edes ajamaan autoillaan. Niinpä Bugattit ja niiden kanssa säilötty Citroen Torpedo vuodelta 1925 päätettiin vihdoinkin myydä.

Bugattit joutuvat vasaran alle Artcurialin järjestämässä huutokaupassa, joka pidetään Pariisin Rétromobile-näyttelyn yhteydessä helmikuun alussa. Autojen yhteishinnan odotetaan kohoavan miljoonan dollarin paremmalle puolelle. Kolmikon arvokkain on vuoden 1937 Type 57 Cabriolet, josta pitäisi tulla jopa 690 000 taalan, eli noin 600 000 euron summa.

LähdeCarscoops

Aihepiirin uusimmat

Volkswagenin ensimmäinen sähköfarmari esiteltiin – ID.7 Toureriin saa myös uuden isomman akun

Täyssähköisten farmarien varsin harvalukuinen joukko täydentyy Volkswagen ID.7 Tourerilla, joka sai nyt virallisen esittelynsä. Sähköfarmari tarjoaa tähän asti tarjolla ollutta sedania enemmän kapasiteettia niin tavaratilan kuin akunkin osalta.

Stellantis palkitsee työntekijöitään viime vuoden myynneistä miltei kahdella miljardilla eurolla

Viime vuoden vahvan myynnin jälkeen Stellantis palkitsee ahkeroijansa tuoreella ja muhkealla potilla, sillä työntekijät saavat yhteensä huikeat 1,9 miljardia euroa.

Nelipaikkaisten avo-Mersujen perinteet jatkuvat – uusi CLE Cabriolet korvaa sekä C- että E-sarjan avomallit

Mercedes esitteli viime kesänä aiemmat C- ja E-luokan coupét korvaavan kaksiovisen CLE Coupén, ja samassa yhteydessä vilautettiin myös avoversion ensimmäiset kuvat. Nyt CLE Cabrioletista julkaistiin kaikki viralliset tiedot sopivasti ennen keväällä tapahtuvaa myynnin aloitusta.

Tästä piti tulla BMW i8:n seuraaja – klassisen M1:n henkeä tavoitellut i16 ei kuitenkaan päässyt tuotantoon

BMW:n M-divisioonan lippulaivana toimiva möhkälemäinen XM-katumaasturi on herättänyt melkoisesti tunteita, joista useimmat eivät ole kovin positiivisia. Tunnemyrskyä ei liennyttäne sekään tieto, että asioiden mentyä toisin baijerilaisten valikoimaan voisi nyt kuulua keskimoottorinen urheiluauto alkuperäisen M1:n hengessä.

Tyyliniekan uusimmat