Kohta sitä saa – Ford Bronco tulee Eurooppaan ensi vuoden lopussa

Retrohenkeen muotoiltu uusi Ford Bronco on aiheuttanut Atlantin toisella puolella melkoisen hypetyksen, ja eurooppalaisasiakkaatkin ovat jo ehtineet kysellä kulttimaasturin perään. Nyt heille on tiedossa hyviä uutisia, mutta kärsivällisyyttä tarvitaan vielä.

Ford ilmoitti nimittäin, että auto on tulossa vanhalle mantereelle ensi vuoden lopulla, jolloin se haastaa Land Rover Defenderin ja kumppanit. Ovaalimerkin mukaan valikoidut Euroopan maat saavat rajoitetun määrän Broncoja, eli näissäkään maissa niitä ei välttämättä riitä kaikille halukkaille. Siitä ei ole myöskään vielä mitään tietoa, kuuluuko Suomi valikoitujen maiden joukkoon. Kovin todennäköistä tämä ei ole näin pienen automarkkinan kohdalla.

Broncosta ei kuitenkaan lähdetä tekemään oikealta puolelta ohjattavaa versiota, eli Iso-Britannia ja Australia jäävät valitettavasti nuolemaan näppejään. Ford analysoi Ison-Britannian, Australian, Uuden-Seelannin, Japanin sekä Etelä-Afrikan kaltaisia oikeanpuoleisen ohjauksen markkinoita, mutta kysyntää ei näyttänyt olevan riittävästi oman version tuotantokustannusten kattamiseksi.

Euroopan Ford ei ole vielä kertonut täällä myytävän Broncon moottorivaihtoehtoja tai varustetasoja, mutta tarjolle tulee kuulemma ainoastaan neliovinen korimalli. Vakiovarustukseen kerrotaan kuuluvan 12-tuumainen kosketusnäyttö sekä B&O:n paremman pään äänentoistojärjestelmä, joten auto asemoitaneen maasturisegmentin arvokkaampaan päähän Land Rover Defenderin tavoin.

Suosittelemme

Broncoon saa Euroopassa 17- tai 18-tuumaiset pyörät ja sähköisen tai sähkömekaanisen voimansiirron jakolaatikon. Maastoajoon suunniteltu Trail Control -vakionopeudensäädin, tiukkoja käännöksiä helpottava Trail Turn Assist ja taka-akselin lukko kuuluvat puolestaan vakiovarusteiden joukkoon, mutta etuakselin lukon tai kallistuksenvaimentimet maastoajossa käytöstä poistavan järjestelmän joutuu halutessaan poimimaan lisävarustelistalta.

Sama koskee myös monenlaisia maastoajoon suunniteltuja tarvikkeita valotangoista pestäviin istuinpäällisiin asti. Hinnat ja voimanlähteet selviävät myöhemmin, mutta USA:n kotimarkkinoilla Broncon pellin alta löytyy joko 2,3-litrainen turbonelonen tai 2,7-litrainen tuplaturbo-V6. Hybridistä lienee turha haaveilla Euroopassakin.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Tältä näyttää maailman kevein Toyota Land Cruiser 70

Kuvassa ei ole maailman vahvimmat miehet, vaan klassisen maastoauton uutuusmallin yksityiskohtainen ja täysikokoinen versio, joka on taitavasti valmistettu styroksista.

Toyota esitteli pienen sähkö-SUV:n konseptin – Volvo EX30:n kilpailija tulee myyntiin jo ensi vuonna

Toyota järjesti Brysselissä Euroopan markkinoille suunnatun tilaisuuden, jossa tuotiin ensimmäistä kertaa julkisuuteen vanhan mantereen asiakkaiden makuhermoon iskevä pieni sähkö-SUV. Tällä hetkellä kyse on vielä tutkielmasta, mutta autoa voidaan odottaa myyntiin jo ensi vuonna.

Vihdoinkin uusi Lancia – täyssähköinen Ypsilon esitellään helmikuussa

Lancialla on hieno historia, mutta viime vuodet ovat olleet melkoista tuskien taivalta perinteikkäälle italialaismerkille. Lancia on myynyt ainoastaan Italiassa pahasti ikääntymään päässyttä Ypsilonia, mutta tilanteeseen on luvassa helpotusta jo pikapuoliin.

Uusi Daihatsu Taft haluaa haastaa jälleen Suzuki Jimnyn maastossa

Daihatsu Taft on jääny Suomessa toistaiseksi aika vieraaksi automalliksi, mutta kyseessä on alkujaan täälläkin paremmin tunnetun Suzuki Jimnyn kilpailija.

Tyyliniekan uusimmat