Koenigsegg julkaisi mystisen tiiserikuvan – tuleeko ruotsalaisvalmistajalta uusi hyperauto?

Ruotsin ylpeyksiin kuuluva Koenigsegg julkaisi uuden vuoden kunniaksi tummasävyisen tiiserikuvan autosta, jota se on ilmeisesti parhaillaan kehittämässä. Hyperautouutuus saattaa ammentaa inspiraationsa merkin historiasta.

Tällä hetkellä Christian von Koenigseggin firma valmistaa hyperautojen järeimpään kategoriaan kuuluvia Jeskoa ja Regeraa. Lisäksi pian aloitetaan ensimmäisen nelipaikkaisen Koenigseggin, eli Gemeran tuotanto. Tummassa tiiserikuvassa näkyvä auto ei ole kuitenkaan mikään näistä. Kuvan julkaisun ajankohta saattaa antaa lisävihjeitä, koska Koenigseggin ensimmäisenä tuotantoautona toimineen CC8S:n valmistus alkoi 20 vuotta sitten.

Niinpä innokkaimmat ovat jo ehtineet spekuloimaan, että kyseessä voisi olla juhlan kunniaksi kehitetty kunnianosoitus alkuperäiselle CC8S:lle. Ainakin tiiserikuvan auton sivuprofiili vaikuttaa hyvin samankaltaiselta alkupään CC-mallien kanssa, ja kattolinjakin näyttää pitkälti samanlaiselta. Takavalot tulevat kuitenkin ulommas kuin alkuperäisissä malleissa, ja ne edustavat todennäköisesti viimeisintä leditekniikkaa.

Koenigsegg kertoi Facebookissa tiiserikuvan julkaisun yhteydessä, että merkin uudenvuodenlupaus ammentaa äärimmäisen suorituskykynsä fiksun suunnittelun ja optimaalisen muotoilun avulla. Tämä voisi vihjata siihen suuntaan, että autoa vauhdittaa Jeskon tai Regeran tuplaturbokasin sijasta jokin vähemmän mörkömäinen voimanlähde todennäköisesti sähkömoottorin tai -moottorien parina.

Tekniikka saatetaan jakaa nelipaikkaisen Gemeran kanssa. Sen polttomoottorina toimii hyvin eksoottinen ratkaisu, eli Koenigseggin omaa käsialaa oleva nokka-akseliton kaksilitrainen kolmipytty kahdella turbolla. Siitä irtoavaa 600 heppaa ja 600 newtonmetriä täydennetään kolmella sähkömoottorilla, jolloin kokonaisvoimavarat kirjataan peräti 1700 hevosvoimaan ja 3500 newtonmetriin. Äänet eivät luonnollisesti ole veekasin tasoa, mutta Koenigseggin mainostamaa fiksua suunnittelua tämä voimanlähde ainakin edustaisi.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Dacian SUV-suosikki uudistuu – kolmannen sukupolven Dusteria saa myös hybridinä

Osittain kierrätysmuovista valmistettu Dacia Duster siirtyy kolmanteen sukupolveensa, joka on edeltäjäänsä näyttävämpi ja sähköisempi.

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Tyyliniekan uusimmat