Koenigsegg ja kumppanit jäivät kauas taakse – 13 vuotta vanhalla Ford GT:llä yllettiin seisovalla maililla yli 483 km/h:n nopeuteen

Bugatti piti vielä muutama vuosi sitten hallussaan maailman nopeimman sarjatuotantoauton valtikkaa Veyronillaan, mutta viime aikoina VW-konsernin omistama hyperautobrändi on vetäytynyt kilvoittelusta. Niinpä tämän kategorian ennätyksiä ovat jääneet tavoittelemaan lähinnä ruotsalainen Koenigsegg ja amerikkalainen Hennessey. Tämänhetkinen ennätys on Koenigsegg Agera RS:llä saavutettu 447,19 km/h, mutta sekä Koenigsegg että Hennessey ovat kertoneet pyrkivänsä vieläkin korkeampiin lukemiin.

Seuraavaksi tavoitteeksi on asetettu 300 mph:n, eli noin 482,8 km/h:n rajapyykin rikkominen. Koenigsegg aikoo päästä näihin lukemiin Geneven autonäyttelyssä muutama viikko sitten esitellyllä Jeskolla, kun taas Hennesseyn ase tottelee F5-nimeä. Piensarjavalmistajat eivät kuitenkaan ole ainoita tekijöitä, jotka pystyvät tavoittelemaan tämän tason nopeuksia. Virityspajoillakin on sanansa sanottavanaan, minkä M2K Motorsports -niminen firma osoitti taas kerran.

M2K:n tuunaama retrotyylinen Ford GT vuodelta 2006 ylsi jo pari vuotta sitten 472,5 km/h:n vauhtiin Atlantin toisella puolella järjestetyssä seisovan mailin koitoksessa. Nyt samalla autolla onnistuttiin puolestaan rikkomaan maaginen 300 mph:n raja samalla matkalla. Tarkaksi lukemaksi mitattiin 300,4 mph, eli huimat 483,44 km/h. Fordin mekaanisesti ahdettu 5,4-litrainen veekasi on tietysti kaukana vakiosta, ja M2K Motorsports on onnistunut repimään siitä irti peräti 2500 hevosvoimaa.

Takapyörillä riittää siis töitä pidon kanssa, mutta GT tuntuu kiihtyvän silti yllättävän vaivattomasti koviin nopeuksiin. Varttimailin päätyttyä vauhtia oli jo 280,8 km/h, ja puolen mailin kohdalla nopeudeksi mitattiin 386 km/h. Vauhtia olisi todennäköisesti kertynyt vielä enemmänkin kuin seisovan mailin loppunopeudeksi kellotetut 483 km/h ja rapiat, mutta kiitorata loppui yksinkertaisesti kesken ja kuskin oli pakko alkaa hidastaa.

Parasta kaikessa on kuitenkin se, että kyseinen Ford GT on edelleen täysin katulaillinen Jenkeissä. Vanhalla mantereella asia voisi olla toisin.

LähdeCarscoops

Aihepiirin uusimmat

Uusi VW Tiguan tuotiin julkisuuteen – suosikki-SUV:ssa on nyt kurvikkaammat linjat ja pistokehybridissä parhaimmillaan 100 kilometrin sähköinen toimintasäde

Volkswagen Tiguan on noussut viime vuosina kaikessa hiljaisuudessa valmistajansa myydyimmäksi malliksi yleisen SUV-buumin vanavedessä. Jossakin vaiheessa myös Tiguan muuttuu täyssähköautoksi, mutta sitä ennen on vielä yhden polttomoottoripohjaisen sukupolven vuoro.

Turkin presidentti haluaisi Elon Muskin rakentavan Teslan tehtaan maahansa

Turkki haluaa olla Teslan seuraavan sähköajoneuvotehtaan loppusijoituspaikka, vaikka maa on jo ehtinyt luomaan oman sähköautobrändin.

ELegend EL1 driftaa kuin 1980-luvun B-ryhmän rallitykki – lähes 900 000 euron sähköauton esikuvana palvelee Audin pätkä-Quattro

Pari vuotta sitten julkisuuteen putkahteli luonnoskuvia ELegend EL1 -nimisestä sähköautosta, jonka oli tarkoitus toimia 1980-luvun Audi Sport Quattron modernina tulkintana. Monista vastaavista projekteista ei ole kuultu ensimmäisen lehdistötiedotteen jälkeen enää mitään, mutta ELegendin kohdalla asia on onneksi toisin.

Volkswagen esitteli yli 550-heppaisen sähkösedanin – ID.X Performance uhkaa kuitenkin jäädä pelkäksi tutkielmaksi

GTI-fanit häädettiin Itävallan Wörtherseen rannalta kestävän kehityksen nimissä, mutta Volkswagenin ID-sähkömallien omistajat saavat sentään kokoontua paikallisesti päästöttömästi Sveitsin Locarnossa. Tapaamisen kohokohta valmistajan puolelta oli varsin yllätyksellinen konseptiauto.

Tyyliniekan uusimmat