Klovnin kengän paluu – BMW esitteli Como-järven rannalla Z4:n pohjalta tehdyn Touring Coupén

BMW on toiminut jo pitkään Italian Como-järven rannalla järjestettävän Villa d’Esten concours-tapahtuman sponsorina. Niinpä paikalla nähtiin upeiden klassikkoautojen lisäksi myös baijerilaisvalmistajan uusia luomuksia, kuten nykyisen Z4:n pohjalta tehty yksittäiskappale.

Concept Touring Coupéksi nimetyn shooting brake -henkisen Z4:n inspiraationa on kuulemma toiminut vuoden 1940 Mille Miglian voittanut BMW 328, mutta enemmän mielleyhtymiä auto herättää klovnin kengän lempinimellä tunnettuun Z3 Coupéen neljännesvuosisadan takaa. Konsepti näyttää ainakin ensi vilkaisulla lähes tuotantovalmiilta, ja shooting brake -tyylinen perä istuu yllättävän hyvin nykyisen Z4:n linjoihin.

Kuva: BMW

Perän muotoilun lisäksi uusiksi on laitettu vanteet ja munuaismaski, jotka edustavat Villa d’Esten tapahtuman luonteen mukaisesti perusmallia elegantimpaa tyyliä. Samaa voidaan sanoa Sparkling Lario -nimisestä metalliharmaasta ulkoväristä sekä italialaisella Poltrona Fraun nahalla verhoillusta sisustasta. Autosta löytyy myös mittojen mukaan räätälöity matkalaukkusarja, jonka on valmistanut Ferrarin hovihankkijana tunnettu modenalainen Schedoni.

Kuva: BMW

Vaikka auto näyttää kuin juuri BMW:n tuotantolinjalta putkahtaneelta, yksittäiskappaleen on todellisuudessa valmistanut torinolainen Superstile baijerilaisten toiveiden ja ohjeiden mukaisesti. Tekniikasta ei ole annettu tarkempia tietoja, mutta nokalla on kuulemma kuusisylinterinen moottori. Tutkielmaa vauhdittanee siis Z4 M40i:stä tuttu kolmilitrainen turbokuutonen, jota hyödynnetään monessa muussakin BMW:ssä.

Kuva: BMW

Tällä hetkellä Touring Coupé on puhdas yksittäiskappale, mutta Baijerissa on mietitty myös eksklusiivisen piensarjan tekemistä mikäli kiinnostuneita ja tarpeeksi rahakkaita ostajia löytyy riittävä määrä. Massavalmistetulle Z4 Coupélle ei olisi tarpeeksi kysyntää, mutta piensarjan tapauksessa voisi riittää esimerkiksi 50 kappaleen valmistusmäärä hiljattain lanseeratun 3.0 CSL:n tavoin. Tämä tarkoittaisi tuotannon ulkoistamista jollekin spesialistipajalle ja moninkertaista hintaa avomalliseen Z4:ään verrattuna, joten uusi ”klovnin kenkä” jäisi harvinaiseksi näyksi.

Kuva: BMW
Kuva: BMW
LähdeCarscoops

Lue lisää