Kiinnostaisiko 5,1 tonnin painoinen panssaroitu Mersu 1,4 miljoonan euron verottomaan hintaan?

Mercedes-Benz on tarjonnut panssaroituja versioita luksuslimusiineistaan jo ammoisista ajoista lähtien. Nykyisen S-luokan pohjalta tehty ekstrapitkä ja -korkea Mercedes-Maybach S600 Pullman esiteltiin jo viime vuoden Geneven autonäyttelyssä, mutta siitä on ollut tähän asti myynnissä vain panssaroimaton malli. Nyt asiaan saatiin korjaus, kun Mersu julkisti ensimmäiset kuvat ja tiedot Guard-lisänimen saaneesta panssariversiosta.

mersu_2

Tämän auton luvataan antavan optimaalinen suoja valtionpäämiehille ja muille silmäätekeville, jotka kokevat olonsa turvattomaksi. Mercedes kehitti jo aiemmin vastaavan version “lyhyestä” Maybach-Ässästä, ja nyt on 6,5 metriä pitkän mammutin vuoro. Panssaroinnin suojatasoksi kerrotaan VR9, eli auton pitäisi kestää pienet räjähdykset ja monenlaisten aseiden tulitus. Tämä on saavutettu erityisillä teräsvahvikkeilla, jotka on piilotettu korirakenteen ja pintapeltien väliin.

mersu_3

Lisäksi ympäri koria on asennettu aramidista ja erityisestä muovista tehtyjä komponentteja, jotka suojaavat sirpaleilta. Lasit on puolestaan vuorattu polykarbonaatilla optimaalisen turvan takaamiseksi. Takaikkunaa ei ole panssaroitu, mutta takapenkkien takana on teräksinen seinä, joka suojaa takaosastolla matkustavia arvovieraita. Tällainen varustelu on kaikkea muuta kuin kevyttä, ja niinpä autolle on siunaantunut painoa massiiviset 5,1 tonnia.

mersu_5

Suosittelemme

Massan muhkeasta kasvusta huolimatta voimanlähteeseen ei ole kajottu, eli panssarimallia vauhdittaa sama kuusilitrainen V12 kuin ”tavallisten” S600-versioiden pellin alla. Tuplaturbotetusta koneesta irtoaa 530 hevosvoiman teho ja 830 newtonin maksimivääntö, joka on käytettävissä jo 1600 kierroksen kohdalla. Kiihtyvyys on varmasti heikentynyt melkoisesti normaaliin Ässään verrattuna, mutta Mersu ei anna siitä mitään virallisia tietoja. Huippunopeus sen sijaan kerrotaan, ja se on rajattu elektronisesti 160 km/h:n lukemaan.

mersu_4

S600 Pullman Guardin varustukseen kuuluu panssaroinnin lisäksi sireenit, kaksisuuntaiset radiot, käynnistymisen hätätilanteissa takaava lisäakku ja ulkoinen kaiutin. Sisätiloissa on puolestaan tarjolla superluokan luksusta, ja esimerkiksi takaistuimet saa taitettua lepoasentoon jalkatukien kera. Penkkien lämmitys-, tuuletus- ja hierontatoiminnot ovat jo tuttuja muista arvokkaamman pään S-luokista. Valtionpäämiesten uuden unelma-auton toimitukset alkavat ensi vuoden jälkipuoliskolla, ja esimerkiksi Saksassa hintalapussa lukee noin 1,4 miljoonan euron summa.

Lue lisää