Kiinan markkinoille tarkoitettu uusi BMW i3 vuosi julkisuuteen – sähköauto on tehty faceliftatun 3-sarjan pohjalta

BMW on tarjonnut i3-täyssähköautoaan Euroopan markkinoilla jo kohta 10 vuoden ajan. Jossakin kohtaa seuraajan aika lienee käsillä, mutta Kiinassa uusi i3 putkahti julkisuuteen jo nyt.

Autolla ei ole kuitenkaan mitään tekemistä vanhan mantereen asukkaiden tunteman tötterömäisen i3:n kanssa, vaan kiinalaisten viranomaisten kautta julkisuuteen vuotanut uutuus toimii 3-sarjan täyssähköversiona. Tarkemmin sanottuna lähtökohtana toimii Kolmosen paikallinen pitkäakselivälinen malli, josta omistajat nauttivat ilmeisesti lähinnä takapenkillä istuen.

Kiinan i3 on tehty ulkoisesti esimerkiksi iX3:sta tutulla reseptillä, eli vanteet ovat hieman perusmalleja aerodynaamisemmat ja keulan munuaismaski on umpinaista mallia. Lisäksi takapuskurin alla komeilee musta diffuusori, jonka alta on turha etsiä pakoputkenpäitä. Tehostevärinä on käytetty baijerilaisvalmistajan muistakin sähköautoista tuttua sinistä, jota löytyy esimerkiksi munuaisten reunoista ja diffuusorista. Kiinan patenttikuvien perusteella tarjolle tulee kuitenkin myös hopeanvärisillä tehosteilla varustettu versio.

Eurooppalaisia kiinnostanee eniten tieto, että auto on tehty 3-sarjan tulevan facelift-mallin pohjalta. Täkäläisissäkin Kolmosissa nähdään ensi kesästä lähtien litteämmän oloiset etuvalot suorilla alareunoilla ja tuoreella grafiikalla. Lisäksi puskurien muotoilu vaikuttaa ainakin sähköautossa nykyistä 3-sarjaa puhdaslinjaisemmalta, ja kyljen alareunaan on ilmestynyt uusi tulkinta BMW:n aikaisemminkin käyttämästä ”jääkiekkomailasta”.

Suosittelemme

Kiinalaisviranomaisten tietojen mukaan täyssähköinen voimalinja mahdollistaa 180 km/h:n lukemaan rajoitetun huippunopeuden. Takapyörille välitetään 340 hevosvoiman huipputeho, eli täsmälleen saman verran kuin yhdellä sähkömoottorilla varustetussa i4 eDrive40:ssä. Jos yhtäläisyydet jatkuvat, Kiinan i3:ssakin olisi 83,9 kWh:n akkupaketti ja reilusti yli 500 kilometrin toimintasäde WLTP-normin mukaan mitattuna.

Tästä päästäänkin kätevästi siihen, miksi sähköuutuutta ei hyvin todennäköisesti nähdä Euroopan markkinoilla. Täällä samaa virkaa hoitaa neli- tai viisioviseksi coupéksi tituleerattu i4, ja i3-mallimerkintä on muutenkin jo varattu aivan eri autolle ainakin toistaiseksi.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Dacian SUV-suosikki uudistuu – kolmannen sukupolven Dusteria saa myös hybridinä

Osittain kierrätysmuovista valmistettu Dacia Duster siirtyy kolmanteen sukupolveensa, joka on edeltäjäänsä näyttävämpi ja sähköisempi.

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Tyyliniekan uusimmat