Kiinalainen “salamakissa” tulee myös Eurooppaan – Ora Lightning Cat haastaa Tesla Model 3:n ja kumppanit

Teslan apajille hamuaa perinteisten autonvalmistajien lisäksi monia kiinalaisia merkkejä, joista suurin osa ei sano vielä mitään eurooppalaisille ostajille. Vanhalla mantereella jo tarjolla olevien kiinalaissähköautojen joukkoon liittyy seuraavaksi Great Wall Motors -konsernin Ora Lighting Cat.

Ora ei ole Euroopassa täysin tuntematon tapaus, koska se esitteli täällä jo viime vuonna kompaktiluokkaan kuuluvan Funky Catin. Kompaktin ”sähkökissan” muodot ovat auton nimen mukaiset, eli retrohenkinen pienokainen näyttää suorastaan söpöltä pehmeänpyöreiden linjojensa ja kromireunoilla höystettyjen pyöreiden ajovalojensa myötä.

Kuva: Great Wall Motors

Nyt Ora ilmoitti, että Funky Cat saa vanhalla mantereella seuraa Lightning Catista ensi vuoden alusta alkaen. Eurooppaan tuotavan version virallista nimeä ei ole kylläkään vielä vahvistettu, mutta kaiken todennäköisyyden perusteella auto tunnetaan täälläkin samalla nimellä kuin Kiinan kotimarkkinoilla.

”Salamakissa” on mittojensa puolesta täsmäisku Tesla Model 3:a kohtaan, mutta muodoiltaan tämäkin Ora on paljon retrohenkisempi. Tämä vaikutelma syntyy ennen kaikkea runsaalla kädellä annostellun kromin myötä, mutta autossa voi nähdä myös Porsche-maisia piirteitä. Takaviistosta katsottuna Lightning Cat kävisi pikavilkaisulla kutistetusta Panamerasta, kun taas pyöreät etuvalot tuovat mieleen 911:n.

Kuva: Great Wall Motors

Oran Briteissä toimiva PR-tiimi ei ole vielä vahvistanut auton hintoja, mutta niiden luvataan olevan kilpailukykyisiä esimerkiksi Teslan, Hyundain ja Kian kanssa. Todennäköisesti taksat jäävät vakiintuneen aseman saavuttaneita merkkejä alemmalle tasolle tai ainakin Ora tarjoaa enemmän varusteita samaan hintaan. Merkki onkin jo ilmoittanut, että Lightning Catin vakiovarusteluun kuuluvat esimerkiksi lasinen panoraamakatto, keinonahkainen sisusta sekä monia värejä tarjoava tunnelmavalaistus.

Tekniikan tarkat yksityiskohdat ovat vielä vahvistamatta Euroopan markkinoille, mutta WLTP-standardin mukaisen toimintasäteen pitäisi olla yli 480 kilometriä. Tarjolle tulee sekä kaksi- että nelivetoisia versioita. Joka nurkasta raapivassa mallissa on noin 400 hevosvoimaa ja 680 newtonia, jotka kiidättävät retrohenkisen kiinalaisauton 4,4 sekunnissa nollasta sataan. Tässäkin suhteessa Oralla on siis jotakin yhteistä Porschen kanssa.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Tyyliniekan uusimmat