Kiinalainen juttu Volvolta – tulossa on paikallisen Zeekrin pohjalta tehty täyssähköinen tila-auto

Tila-autojen houkuttelevuus on viime vuosina kärsinyt pahasti trendikkäämmiksi miellettyjen crossoverien vuoksi. Kiinassa riittää kuitenkin edelleen asiakkaita tila-autoille, ja niinpä sellainen on tulossa paikallisen Geelyn omistamalta Volvolta.

Kiinan Volvon myynnistä vastaava johtaja esitteli äskettäin valikoiduille median edustajille tänä vuonna lanseerausvuorossa olevia uutuuksia. Kiinassa aiotaan esitellä vuoden 2023 aikana kuusi uutta Volvoa, jotka ovat täyssähköinen XC40 sekä myös sähkövoimaa hyödyntävät C40, EX90, EX90:n luksusluokan Excellent-versio, vielä nimeämätön katumaasturi ja tila-auto viimeisimpänä mutta ei vähäisimpänä.

Kuva: Volvo

Car News China -julkaisu tietää kertoa, että Volvon tulevaa tila-autoa ei tehdä aivan tyhjältä pohjalta, vaan sen lähtökohtana hyödynnetään Kiinassa jo myynnissä olevaa Zeekr 009:ää. Se on varsin looginen valinta, koska Zeekr-brändi kuuluu Volvon tavoin isolle Geely-konsernille. Yhteisten osien käyttäminen sekä Zeekrin että Volvon tila-autossa auttaa laskemaan kustannuksia erityisesti tekniikan osalta.

009:n perustana toimii Geelyn SEA-niminen pohjalevy, joka on suunniteltu alusta alkaen sähköautoihin. Kahden sähkömoottorin myötä saadaan neliveto, ja huipputeho on 540 hevosvoiman luokkaa. Volvoon tulee kuulemma täysin sama voimalinja, ja myös alustan komponentit ovat identtiset.

Kuva: Zeekr

Yhteisestä tekniikasta huolimatta Volvo saa omanlaisensa designin, joka sopii yhteen brändin muiden mallien kanssa. Luultavasti myös sisusta laitetaan uusiksi Volvo-tyyliin. Jos hiljattain esitellyn EX90:n antamia ennusmerkkejä on uskominen, tietoviihdejärjestelmän ruutuna palvelee iso pystysuuntainen kosketusnäyttö ja myös mittaristo on luonnollisesti digitaalinen. Lisäksi perinteisten nappuloiden määrä on karsittu minimiin monen muun uutuusmallin tavoin.

Kiinalaismedioiden tietojen mukaan Volvon tila-auto esitellään ensin konseptina kesän aikana, ja lopullisen tuotantomallin vuoro koittaa loppuvuodesta.

Kuva: Zeekr
LähdeCarscoops

Lue lisää