Kiinalainen juttu – Volvo julkaisi ensimmäisen tiiserin täyssähköisestä tila-autostaan

Kerroimme jo aiemmin, että kiinalaisen Geelyn omistama Volvo täydentää mallistoaan täyssähköisellä tila-autolla, joka on omaa sukuaan kaikkea muuta kuin ruotsalainen. Nyt uutuudesta julkaistiin ensimmäinen tiiseri eikä lopullista esittelyäkään tarvitse enää odotella kovin kauan.

Sähkötila-auto debytoi nimittäin 12.11., ja sen myynti alkaa samana päivänä Kiinan markkinoilla. Siellä tila-autoille on crossovereiden puristuksesta huolimatta edelleen riittävästi kysyntää. Jos tilanne kehittyy tähän suuntaan muillakin markkinoilla, tila-Volvo saatetaan myöhemmin nähdä myös Kiinan rajojen ulkopuolella.

Kuva: Volvo

EM90-nimen saava tila-auto on Volvon omien korulauseiden mukaan kuin pyörien päälle nostettu skandinaavinen olohuone. Tätä vaikutelmaa halutaan korostaa tiiserivideossakin, jonka olohuonetta muistuttava intro osoittautuukin luksustason tila-auton sisustaksi. Valoa ”olohuoneeseen” saadaan ison panoraamakaton kautta, ja etupenkkiläisilläkin on oma kattoikkunansa.

Kuva: Volvo

Videosta erottuu lisäksi, että EM90:ssä on sivuliukuovet takana, valaistu Volvo-logoteksti takalasin alapuolella sekä ruotsalaisbrändin design-tavaramerkkinä toimivat Thorin vasara -tyyliset leditakavalot. Muut muotoilun yksityiskohdat jäävät tässä vaiheessa vielä hämärän peittoon, mutta kaikesta päätellen Volvon designia muutetaan kattavasti lähtökohtana toimivaan kiinalaisluomukseen verrattuna.

Kuva: Volvo

Näin sopii ainakin toivoa, koska teknisenä perustana toimiva Zeekr 009 on kauniisti sanottuna erittäin persoonallisen näköinen. Zeekr-brändi kuuluu Volvon tavoin Geelylle, mutta se on suunnattu pelkästään Kiinan kotimarkkinoille. Sikäläisiin ostajiin 009-tila-auton hirviömäinen keula ilmeisesti vetoaa, mutta Volvon kohdalla on odotettavissa puhdaslinjaisempaa designia ruotsalaisbrändin muiden uusien sähköautojen tavoin. Luultavasti myös sisätiloja viilataan Volvo-maisemmiksi, ja EM90:ään saattaa tulla merkille ominainen iso pystysuuntainen tietoviihdejärjestelmän näyttö.

Tekniikassa ei sen sijaan liene suuria eroja, ja ainakin lukujen valossa Zeekr 009:n voimalinja kelpaa Volvoonkin. Isoa tila-autoa vauhdittaa nimittäin kaksi sähkömoottoria, jotka tuovat mukanaan nelivedon ja 544 hevosvoiman kokonaistehon. Tulossa saattaa siis olla maailman nopein skandinaavinen olohuone pyörillä.

Suosittelemme

LähdeCarscoops

Lue lisää