Kian uusi design näyttää tältä – tiger nose -maski on historiaa EV6-sähköautossa

Kerroimme viime viikolla Kian uudesta täyssähköautosta, josta korealaismerkki julkaisi ensimmäiset tiiserikuvat. Nyt EV6:ksi nimetty uutuus tuotiin julkisuuteen koko komeudessaan.

Kian ensimmäinen alusta alkaen sähköautoksi suunniteltu malli tehdään samalle perusrakenteelle muutama viikko sitten lanseeratun Hyundai IONIQ 5:n kanssa. Ulospäin tämä ei kuitenkaan näy, vaikka molemmat autot ovat virallisesti crossovereita. Hyundai näyttää retrofuturistiselta hatchbackilta, kun taas Kia on jonkinlainen coupé-kattoisen katumaasturin ja farmarin ristisiitos.

Kia kertoo, että EV6 edustaa merkin ensimmäisenä mallina uutta Opposites United -nimistä muotoilufilosofiaa, joka nähdään tulevaisuudessa korealaisbrändin kaikissa autoissa. Uuden designin peruspilareina toimivat viisi teemaa, joilla on komealta kalskahtavat nimet: Bold for Nature, Joy for Reason, Power to Progress, Technology for Life sekä Tension and Serenity.

EV6:n osalta tämä tarkoittaa ainakin sitä, että Kian tiger nose -maskia ei sähköauton nokalla enää nähdä. Sen sijaan käyttöön on otettu Digital Tiger Faceksi nimetty ratkaisu, joka koostuu käytännössä ledeillä toteutettujen ajo- ja päiväajovalojen grafiikasta. Valot päällä auton keulalla onkin hieman omaleimaista ilmettä, mutta muuten nokan design on melko geneerinen selvästi tunnistettavan sukunäön puuttuessa.

Suosittelemme

Kian sähköuutuuden muotoilun pehmeämpää puolta edustavat nokkapellin ja takalokasuojien pyöreät pullistukset, kun taas takaluukun kansi työntyy ulos yllättävänkin kulmikkaana. Perän designia dominoi nykymuodin mukainen ledinauha, joka yhdistää litteät takavalot toisiinsa ja jatkuu lokasuojanreunojen muoviverhouksiin asti yltävänä muotoiluelementtinä. Crossover-tyyli syntyy näiden muoviverhousten lisäksi lähinnä isosta pyöräkoosta, mutta maavaraa EV6:ssa ei näyttäisi olevan tavallisia henkilöautoja reilummin.

Sähköauton sisustastakin julkaistiin nyt ensimmäinen kuva. Sen perusteella tyyli on pääosin modernin pelkistettyä, mutta muutama nappikin ohjaamoon on maltettu vielä jättää. Ilmastointia ja lämpötilaa säädetään omalta kosketusnäytöltään, jonka luvataan kuitenkin antavan myös haptista palautetta. Ainakin istuimissa on käytetty kierrätysmuoveja, ja sama saattaa koskea myös kojelaudan materiaaleja. Rattikin on pelkistetyn kaksipuolainen, ja sen isossa keskiössä komeilee Kian uusi logo.

EV6:n tekniset tiedot on luvattu julkaista lähipäivinä. Myynnin aloitustakaan ei tarvitse odotella enää kauan, koska sähköauto on luvattu tuoda Suomessakin tarjolle vielä ennen kesää.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Tappaja-auto Christine esitteli korinsa muotoja Järvenpään Autoshowssa

Viime viikonloppuna nähtiin murhanhimoinen siipikaunotar jenkkiautopainotteisessa autonäyttelyssä, jossa paikalla oli myös muita tunnettuja elokuva-autoja.

Pieni voi olla kaunista – Järvenpään Auto Show päätti tasokkaasti harrastekauden

Vielä ennen koronavuosia monen autoharrastajan kausi päättyi syys-lokakuun vaihteessa Lahdessa järjestetyn Jenkkiautonäyttelyn ja X-treme Car Show’n merkeissä. Koronatauon jälkeen Jenkkiautonäyttely pidettiin pienimuotoisemmissa puitteissa Järvenpään Aino Areenalla, ja tänä vuonna jatkettiin samalla paikalla.

Toyotan taskuraketti saa lisää tehoa ja valinnaisen automaattivaihteiston – faceliftatun GR Yariksen esittelyä odotetaan jo lähikuukausina

Toyotan maine on varsin kaukana ajajan autosta, vaikka japanilaismerkin valikoimaan on vuosien saatossa kuulunut myös hienoja sporttimalleja. Viime vuosina Toyotan imago on autoentusiastien keskuudessa kohonnut erityisesti GR Yariksen ansiosta, joka on yksi nykyajan hauskimpia hot hatcheja.

EU höllentää polttomoottoriautoja koskevaa Euro 7 -päästösääntöään

Eurooppalaiset ministerit sopivat lieventävänsä ”likaisia autoja” koskevaa ehdotustaan, joskin rengas- ja jarrupäästöt otetaan edelleen käyttöön.

Tyyliniekan uusimmat