Kia laittaa suosikkikatumaasturinsa täysin uusiksi – tässä ovat ensimmäiset tiiserikuvat viidennen sukupolven Sportagesta

Korealaismerkki Kian huimaa kehitystä voi hyvin havainnollistaa Sportage-katumaasturin avulla. Vuonna 1993 päivänvalon nähnyt, hieman kömpelön näköinen ensimmäinen sukupolvi tehtiin vielä Mazdan pakettiauton alustalle, kun taas nykyinen Sportage kuuluu segmenttinsä kärkituotteisiin. Tästä huolimatta korealaisten suosikki-SUV on jälleen uudistumassa radikaalisti.

Kia julkaisi nyt ensimmäiset tiiserikuvat viidennen sukupolven Sportagesta, joka esitellään heinäkuussa Etelä-Korean kotimarkkinoilla. Naamioiduista testiprototyypeistä napattujen salavalokuvien perusteella odotettavissa on ainakin muotoilullisesti jotakin täysin uutta, minkä tiiserikuvatkin vahvistavat. Korean version jälkeen Kia on luvannut esitellä syyskuussa Euroopan markkinoille tarkoitetun mallin, jonka muotoilu eroaa todennäköisesti vain yksityiskohdiltaan näiden kuvien autosta.

Mallivuoden 2022 Sportage edustaa Kian uutta muotokieltä, joka on saanut komealta kalskahtavan Opposites United -nimen. SUV:n nokkaa koristaa iso musta maski, joka ulottuu kyljen puolelle. Erottuvuutta on haettu myös rohkean oloisilla etuvaloilla, joiden päiväajovalonauhat ovat kuin bumerangit. Keulan muodoissa ei ole juuri mitään yhteistä nyky-Sportagen kanssa, ja sama koskee myös auton kylkilinjaa. Taaksepäin suipponevat sivulasit ulottuvat takaluukun kanteen asti, ja takalokasuojista löytyvät hillityt pullistukset.

Peräpäätä koristavat pienen kattospoilerin lisäksi uudenlaista designia edustavat leditakavalot, jotka on yhdistetty toisiinsa litteällä valonauhalla Kian monen muun nykymallin tyyliin. Vaikka Sportagen muodot laitetaan täysin uusiksi, kokonaisuus pysyy silti helposti sulatettavana. Sama koskee sisustaakin, josta julkaistiin vasta yksi tiiserikuva. Sen perusteella digitaalimittaristo ja tietoviihdejärjestelmän näyttö ovat yhden lievästi kaartuvan ruudun alla, joka tuo mieleen Kian upouuden EV6-täyssähköauton.

Suosittelemme

Täyssähköistä Sportagea tuskin nähdään, mutta eriasteisia hybridejä mallivalikoimaan kuuluu varmasti. Jäämme odottelemaan lisätietoja, koska Kia on luvannut paljastaa lisää yksityiskohtia uutuudestaan tulevien viikkojen mittaan.

LähdeCarscoops

Lue lisää