Kaikki eivät vaihda autoa turhan usein – kanadalaismies on omistanut T-Fordinsa jo 70 vuotta

Useimmat vaihtavat autonsa muutaman vuoden välein tuoreempaan menopeliin, mitä voidaan perustella esimerkiksi uuden auton ekologisuudella. Todellisuudessa jokaisen uuden auton valmistaminen tuottaa niin paljon päästöjä, että todellinen ekoteko on pitää vanha auto niin pitkään kuin mahdollista.

Nettiin putkahti nyt juttu 87-vuotiaasta kanadalaismiehestä, joka on varsinainen malliesimerkki tästä periaatteesta. Nova Scotian alueella asuva Randall Pitman hankki nimittäin autohistorian merkkipaaluihin kuuluvan T-Fordinsa jo 70 vuotta sitten, ja hoppa on hänellä edelleen. Pitman työskenteli 17-vuotiaana bensa-asemalla ja tienasi 10 senttiä tunnissa. Lopulta kasassa oli 50 tuolloista dollaria, mikä vastaa nykyrahassa noin 540 taalaa.

Pitman suuntasi rahat taskussaan lähistöllä pidettyyn huutokauppaan, jossa kaupattiin muiden tavaroiden ohella vuoden 1927 T-Fordia. Hän tarjosi kanttiautosta ensin 45 dollaria, ja vahingossa nuori mies intoutui korottamaan tarjoustaan peräti 50 taalaan. Silloin meklarin vasara heilahti, ja Pitmanista tuli reilut parikymmentä vuotta vanhan Fordin onnellinen omistaja.

Hän esitteli autoaan äskettäin CBC News -uutiskanavalle. T-Fordin hallintalaitteet tuottaisivat luultavasti melkoisia vaikeuksia nykyautoilijoille, koska esimerkiksi vasemman laidan polkimen avulla saa ykkösvaihteen silmään painamalla pedaalin pohjaan. Polkimen liikeradan puolivälissä Fordin saa vapaalle, ja kakkosvaihteen voi kytkeä nostamalla polkimen kokonaan ylös. Keskellä on puolestaan erillinen pedaali peruutusvaihteelle, ja oikean reunan polkimella käytetään jarruja. Kaasua annostellaan taas kuskin oikealla kädellä.

Varsin haastavasta koreografiasta huolimatta Pitman ajaa hopallaan edelleen säännöllisesti. Tänä kesänä auto nostettiin trailerille ja vietiin miehen kotipaikasta 600 kilometrin päässä järjestettyyn klassikkoautonäyttelyyn. Pitman ei osaa sanoa, kuinka monta mailia tai kilometriä hän on ajanut T-Fordillaan viimeisten 70 vuoden aikana, mutta hän aikoo kerryttää niitä myös tulevina vuosina.

LähdeCarscoops

Aihepiirin uusimmat

Aitoja muskelijenkkejä tulee vielä kerran Eurooppaan – Dodge laivaa Atlantin tälle puolelle 55 Swinger-Challengeria ja -Chargeria

Dodgenkin tulevaisuus on sähköinen, mutta sitä odotellessa muskeliautoistaan tunnettu merkki on lanseerannut markkinoille koko liudan ”Last Call” -erikoisversioita viimeisistä V8-malleistaan. Niitä saadaan myös Eurooppaan pienenpienen erän verran.

Mersun sähköautot saavat “johtotähdet” myös päiväajovaloihin – mallina toimii äskettäin esitelty CLA-konsepti

Mercedes-Benzin EQ-brändättyjen sähköautojen muotoilu ei ole ollut kovin mieleenpainuvaa, koska hieman mitäänsanomattomilla pehmeänpyöreillä linjoilla on pyritty ennen kaikkea pieneen ilmanvastukseen. Jatkossa tiedossa on kuitenkin omaleimaisempaa designia.

Yhden perheen omistama huippuhieno 1967 Pontiac GTO on muskeliautojen aatelia

Jotkut voisivat kutsua tätä autoa jo ylientisöidyksi, mutta voiko 57-vuotiaalle perhekalleudelle antaa liikaa hellyyttä?

Uusi VW Tiguan tuotiin julkisuuteen – suosikki-SUV:ssa on nyt kurvikkaammat linjat ja pistokehybridissä parhaimmillaan 100 kilometrin sähköinen toimintasäde

Volkswagen Tiguan on noussut viime vuosina kaikessa hiljaisuudessa valmistajansa myydyimmäksi malliksi yleisen SUV-buumin vanavedessä. Jossakin vaiheessa myös Tiguan muuttuu täyssähköautoksi, mutta sitä ennen on vielä yhden polttomoottoripohjaisen sukupolven vuoro.

Tyyliniekan uusimmat