Japanissa on autojen hautausmaa täynnä vanhoja Corvetten raatoja

Umpeenkasvaneella pellolla on Corvetten lisäksi jäänteitä myös monista muista ikonisista autoista kuten vanha Datsun Z ja Toyota Supra.

Jossain Japanin isolla saarivaltiolla on paikka, johon Chevrolet Corvetet ovat kerääntyneet kuolemaan. YouTubeen ladatulla tuoreella videolla saamme tarkan ja yksityiskohtaisen katsauksen autohautausmaahan, joka on täynnä C3-sukupolven Corvetteja, sekä joukkion haluttuja klassisia japanilaisia urheiluautoja. Nyt autoista on ottamassa luonto vallan, sillä umpeenkasvanut pelto on jo nielaissut monta autoa miltei kokonaan kasvillisuuden alle.

Sammit-nimisen käyttäjän lataamalta videolta ei käy ilmi, missä tämä hautausmaa tarkalleen sijaitsee, tai milloin video on kuvattu. Mahdollisen ilkivallan takia tarkkaa sijaintia ei useinkaan kannata tämän tyyppisten videoiden yhteydessä mainitakaan. Tiedämme sen, että kaikki nämä autot on unohdettu sijoilleen jo kauan sitten. Nopea vilkaisu kiinteistön ympärille paljastaa useita Corvetten C3-malleja, mutta ne ovat vain tämän mystisen paikan jäävuoren huippu.

Alueen pienten kukkuloiden keskellä kävellessä huomaa pian, että kasvillisuuden alta esiin työntyvät möykyt eivät ole mitään kukkuloita laisinkaan. Ne ovat romuautojen kasoja, auton osia, metalliromua ja muita erilaisia esineitä, joita ruoho ja pensaat ovat vuosien varrella yrittäneet kätkeä sisuksiinsa. Kaukaa katsottuna alue on piilossa autoilta, mutta läheempää tarkasteltaessa käy selväksi, että kyseessä on jonkinlainen vanha kaatopaikka tai muu hylätty alue romuille.

Videolla nähdään myös yksi rakennelma, joka vaikuttaisi joskus olleen autotalli. Seinien jäänteet näkyvät selvästi, vaikka katto on jo aikoja sitten pudonnut alas. Tässä kohdin erottuu raunioiden keskeltä vanha klassinen Datsun Z-malli, joka on mahdollisesti 240 tai 260 -tyypiä. Surullisen näyn viimeistelee auton sään armoille jätetty moottoritila, jossa auton kuutosmoottori on melko lohduttomassa tilassa. Moottorin venttiilin kansikin puuttuu, mikä paljastaa ruosteisen nokka-akselin, jakovaihteen ja venttiilin jouset.

Datsun on kuitenkin vielä helposti tunnistettavassa tilassa. Samaa ei voi sanoa A70-korimallin Toyota Suprasta, jota on jo vaikeampi tunnistaa ylösalaisin litistettynä. Helpoiten sen tunnistaakin enää auton takavaloista, joihin on turha enää odottaa punaista polttimon hehkua. 27 minuutin mittainen video kiertää paikan paljastaen kaikenlaisia autonosia ja kokonaisia murskattuja autoja hautautuneena korkean ruohon sisään. Kaikkea ei voi kuitenkaan pelastaa, ja niinpä luonto ottaa lopulta omakseen kaiken ihmiskäden aikaansaamankin.

Suosittelemme

LähdeMotor 1

Lue lisää