Japanin BMW tulee – seuraava Mazda6 saa takavedon, suoran kuutosen ja ehkä jopa kaksiovisen coupé-version

Mazda6 astui tylsähkön 626:n saappaisiin vuonna 2002. Nykyinen kolmannen sukupolven Kuutonen on ollut markkinoilla jo kohta kahdeksan vuotta, ja seuraajaa saadaan edelleen odottaa. Tällä kertaa odotus kuitenkin palkitaan varsin erityislaatuisella Mazdalla.

6 on tehty koko historiansa ajan tässäkin autoluokassa standardina toimivalle etuvetoiselle perusrakenteelle, ja moottorina ovat useimmiten toimineet rivineloset. Seuraaja halutaan kuitenkin asemoida kertaluokkaa arvokkaammaksi, ja niinpä standardirakenteet heitetään romukoppaan. Amerikkalainen Car & Driver tietää kertoa, että loppuvuodesta 2022 markkinoille tulossa oleva uusi Mazda6 on takavetoinen, ja sitä vauhdittavat suorat kuutoset parhaaseen BMW-tyyliin.

Baijerilaiset ja muut premium-merkit haastavan japanilaisuutuuden kuutoskoneessa käytetään Mazdan kehittämää Skyactiv-X-tekniikkaa, jota on jo hyödynnetty esimerkiksi nykyisen Mazda3:n nelisylinterisessä moottorissa. Puristussytytys auttaa laskemaan bensankulutusta, ja lisäksi uuden Kuutosen voimanlähde saa 48 voltin sähköjärjestelmää käyttävän miedon hybridiratkaisun. Car & Driverin mukaan sama voimanlähde saatetaan nähdä myös seuraavan sukupolven Lexus IS:ssä sekä RC:ssä, ja sama koskee todennäköisesti myös upouutta takavetoista perusrakennetta.

Lexuksen uutuudet saattavat ehtiä myyntiin jo ennen Mazdaa. Mallivuotta 2023 edustava uusi Kuutonen saa muotoiluunsa hyvin todennäköisesti vaikutteita jo vuoden 2017 Tokion autonäyttelyssä esitellystä Vision Coupe -nimisestä konseptista, joka oli nimestään huolimatta sulavalinjainen neliovinen sedan. Pitkällä nokalla ja matalalla kattolinjalla varustettu tutkielma oli vain nelipaikkainen, mutta uuden Kuutosen sedan-versio lienee jatkossakin viisipaikkainen.

Suosittelemme

Neljän hengen menopelin osa saattaa langeta uuden 6:n kaksioviselle coupé-versiolle, joka olisi myöskin tulossa amerikkalaisjulkaisun tietojen mukaan. Tämä olisi varsin mielenkiintoinen veto Mazdalta, koska kaksioviset coupét ovat viime aikoina jääneet pahasti erilaisten crossovereiden varjoon. Kuutosen kaksiovinen malli voisi osittain paikata Mazdan mallistosta puuttuvaa RX-urheiluautoa, mutta wankelmoottorin paluusta lienee sentään turha haaveilla.

LähdeCarscoops

1 KOMMENTTI

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

EU höllentää polttomoottoriautoja koskevaa Euro 7 -päästösääntöään

Eurooppalaiset ministerit sopivat lieventävänsä ”likaisia autoja” koskevaa ehdotustaan, joskin rengas- ja jarrupäästöt otetaan edelleen käyttöön.

Hyvää syntymäpäivää Rättäri – Citroën 2 CV täyttää 75 vuotta

Kaikkein ikonisimpiin automalleihin kuuluva Rättisitikka, eli virallisemmin Citroën 2 CV on ehtinyt jo 75 vuoden ikään. Citroën juhlistaa merkkipaalua omassa museossaan järjestettävän erikoisnäyttelyn avulla.

Polestar 3:n muotoilija kritisoi perunan muotoisia sähköautoja – ulkonäköä ei pitäisi uhrata aerodynamiikan alttarilla

Monet sähköautot ovat perinnetietoisten silmään vähintäänkin kummallisen näköisiä. Osittain tämä johtuu uutta teknologiaa korostavasta erikoisuudentavoittelusta, mutta tärkeämpi syy löytyy pyrkimyksestä mahdollisimman pieneen ilmanvastukseen.

Skoda on tehnyt jo kolme miljoonaa katumaasturia – jatkoa seuraa muutaman viikon päästä esiteltävän uuden Kodiaqin myötä

Skoda on parhaillaan juhlatunnelmissa. SUV-luokan autot muodostavat tätä nykyä merkittävän osan tšekkimerkinkin myynnistä, ja Skodan tuotantolinjoilta putkahti juuri ulos kolmen miljoonan valmistetun katumaasturin rajapyykin rikkonut yksilö.

Tyyliniekan uusimmat