Japanin BMW tulee – seuraava Mazda6 saa takavedon, suoran kuutosen ja ehkä jopa kaksiovisen coupé-version

Mazda6 astui tylsähkön 626:n saappaisiin vuonna 2002. Nykyinen kolmannen sukupolven Kuutonen on ollut markkinoilla jo kohta kahdeksan vuotta, ja seuraajaa saadaan edelleen odottaa. Tällä kertaa odotus kuitenkin palkitaan varsin erityislaatuisella Mazdalla.

6 on tehty koko historiansa ajan tässäkin autoluokassa standardina toimivalle etuvetoiselle perusrakenteelle, ja moottorina ovat useimmiten toimineet rivineloset. Seuraaja halutaan kuitenkin asemoida kertaluokkaa arvokkaammaksi, ja niinpä standardirakenteet heitetään romukoppaan. Amerikkalainen Car & Driver tietää kertoa, että loppuvuodesta 2022 markkinoille tulossa oleva uusi Mazda6 on takavetoinen, ja sitä vauhdittavat suorat kuutoset parhaaseen BMW-tyyliin.

Baijerilaiset ja muut premium-merkit haastavan japanilaisuutuuden kuutoskoneessa käytetään Mazdan kehittämää Skyactiv-X-tekniikkaa, jota on jo hyödynnetty esimerkiksi nykyisen Mazda3:n nelisylinterisessä moottorissa. Puristussytytys auttaa laskemaan bensankulutusta, ja lisäksi uuden Kuutosen voimanlähde saa 48 voltin sähköjärjestelmää käyttävän miedon hybridiratkaisun. Car & Driverin mukaan sama voimanlähde saatetaan nähdä myös seuraavan sukupolven Lexus IS:ssä sekä RC:ssä, ja sama koskee todennäköisesti myös upouutta takavetoista perusrakennetta.

Lexuksen uutuudet saattavat ehtiä myyntiin jo ennen Mazdaa. Mallivuotta 2023 edustava uusi Kuutonen saa muotoiluunsa hyvin todennäköisesti vaikutteita jo vuoden 2017 Tokion autonäyttelyssä esitellystä Vision Coupe -nimisestä konseptista, joka oli nimestään huolimatta sulavalinjainen neliovinen sedan. Pitkällä nokalla ja matalalla kattolinjalla varustettu tutkielma oli vain nelipaikkainen, mutta uuden Kuutosen sedan-versio lienee jatkossakin viisipaikkainen.

Suosittelemme

Neljän hengen menopelin osa saattaa langeta uuden 6:n kaksioviselle coupé-versiolle, joka olisi myöskin tulossa amerikkalaisjulkaisun tietojen mukaan. Tämä olisi varsin mielenkiintoinen veto Mazdalta, koska kaksioviset coupét ovat viime aikoina jääneet pahasti erilaisten crossovereiden varjoon. Kuutosen kaksiovinen malli voisi osittain paikata Mazdan mallistosta puuttuvaa RX-urheiluautoa, mutta wankelmoottorin paluusta lienee sentään turha haaveilla.

LähdeCarscoops

Lue lisää