Jäähyväiset polttomoottorille – Tokiossa esiteltävä Renault Megane RS Trophyn erikoismalli on lajinsa viimeinen

Renaultilla on upeat perinteet RS-brändättyjen hot hatchien osalta. Nykyinen Megane RS jää kuitenkin lajinsa viimeiseksi, ja se lähetetään eläkepäiville Tokion Auto Salonissa esiteltävän erikoismallin voimin.

Megane-mallinimi on koristanut vuodesta 1995 lähtien kompaktiluokan Renaulteja, joiden skaala on ulottunut Scenic-brändätyistä tila-autoista kuumiin RS-rataspesiaaleihin. Tällä hetkellä kaupasta saa vielä polttomoottorilla varustettuja Meganeita, mutta mallisarjan tulevaisuus kuuluu täyssähköiselle E-Techille ja Scenicin korvaavalle sähkö-SUV:lle.

Kuva: Renault

RS-brändi saa puolestaan väistyä Alpinen tieltä, jonka valikoimaan kuuluu tällä hetkellä ainoastaan keskimoottorinen A110-urheiluauto. Tulevaisuudessa Alpinen mallisto laajenee kuitenkin käsittämään useita malleja, joista yksi on Renaultin tulevan sähkö-5:n sporttiversio. Se saa kunnian jatkaa ranskalaismerkin kunniakkaita hot hatch -perinteitä sähköautojen maailmassa, mutta Renaultilla on vielä yksi ässä hihassaan nykyisen Megane RS:n suhteen.

Se on Renaultin Japanin maahantuojan antamien tietojen mukaan Megane RS Trophyn pohjalta rajoitettuna eränä valmistettava erikoismalli, joka esitellään ensi viikolla ovensa avaavassa Tokion Auto Salon -näyttelyssä. Auton nimeksi tulee huhujen mukaan Megane RS Ultime, mutta siitä ei tehdä yhtä rajua kuin aiemmasta Trophy-R:stä, josta poistettiin jopa takapenkki painonsäästön nimissä. Erot perusmallin RS:ään lienevät lähinnä kosmeettisia, ja 300 hepan tehon sekä 420 newtonmetrin maksimiväännön luovuttava 1,8-litrainen turbonelonenkin säilynee ennallaan.

Kuva: Renault

RS:n tuotanto päättyy lopullisesti tämän vuoden viimeisten kuukausien aikana, joten erikoismallin valmistusaika jää todella lyhyeksi. Auton hinta lienee Ranskan kotimarkkinoillakin 50 000 euron tasoa, koska jo perusmallista täytyy pulittaa siellä lähes 45 000 euroa. Megane RS:n kanssa saman kohtalon kokee myös esimerkiksi Ford Focus ST, koska koko Focus-mallisarjan valmistus loppuu vuonna 2025 sähkö-crossoverin tieltä. Kompaktiautojen GTI-luokan perustaneelle VW Golf GTI:lle on sen sijaan luvattu jatkoa myös täyssähköautojen aikakaudella.

Kuva: Renault
Kuva: Renault
  • Avainsanat
  • RS

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Kimeran uusi tulkinta Lancia 037:stä myytiin jo loppuun – seuraavaksi tulossa ovat nelivetomalli ja rataspesiaali

Markku Alén nimesi aikoinaan Lancia 037:n maailman kauneimmaksi ralliautoksi, ja Lancian taika vetoaa faneihin vielä neljä vuosikymmentä myöhemminkin. Italialaisen Kimeran tekemä moderni EVO37-tulkinta 037:n pohjalta myytiin jo loppuun huimasta hinnasta huolimatta, mutta uusia versioita on luvassa.

ABT esitteli hurjan näköisen XGT:n – Audi R8:n joutsenlaulu on katukelpoinen GT2-luokan kilpuri

Nürburgringin Nordschleifella on viime aikoina bongattu testiajoissa kovasti kilpuria muistuttava Audi R8 kadulle rekisteröitynä. Nyt tuon auton taustat selvisivät, kun Audi-virityspajojen eliittiin kuuluva ABT toi julkisuuteen uusimman luomuksensa.

Audi TT:n taru päättyi – yli 25 vuoden aikana ehdittiin valmistaa reilut 660 000 autoa

Audi TT:n taru päättyi ainakin toistaiseksi neljännesvuosisadan ja tarkalleen 662 762 valmistetun yksilön jälkeen.

Fiatin “Mikki Hiiri” on nyt nimensä kaltainen – uusi Topolino sai ylleen Disney-kuosin

Mikki Hiiri tunnetaan Italiassa Topolinona. Saman lempinimen sai myös vuonna 1936 debytoinut ensimmäinen Fiat 500, ja tällä hetkellä Fiatilla on tuotannossa mikrokokoinen sähköauto nimeltään Topolino.

Tyyliniekan uusimmat