Italian poliisi näyttää, että rikos ei kannata – mafian entinen Ferrari toimii nyt lainvalvojien autona

Maailman eksoottisimmat poliisiautot taitavat löytyä Dubaista, mutta myös Italian poliisivoimilla on ollut käytössään useita Lamborghineja. Niistä viimeisin on sininen Huracán, jota hyödynnetään esimerkiksi suurta nopeutta vaativissa elinkuljetuksissa. Milanon poliisi on saanut riveihinsä valkoisen Ferrari 458 Spiderin, jonka taustalla piilee varsin erikoinen tarina. Autoa ei myöskään käytetä rikollisten jahtaamisessa, vaan sen avulla halutaan näyttää saapasmaan lapsille, että rikos ei kannata.

Ferraria ei ole nimittäin ostettu poliisivoimille normaalia tietä, vaan se on takavarikoitu Italian valtiolle tuntemattomaksi jääneeltä rikolliselta maan mafian vastaisten lakien nojalla. Saapasmaan valtio luovutti vuorostaan mafioson entisen Ferrarin Milanon kaupungin poliisille, joka teki siitä poliisiauton.

Valkoista Spideria ei lähdetty muokkaamaan kovin kattavasti. Kori sai poliisivoimien vihreät teippaukset, ja ohjaamon takana olevia nystyröitä korotettiin poliisivilkkujen asentamista varten. Lisäksi etuvalojen viereisiin rakoihin integroitiin poliisiautoille tyypilliset pysäytysvalot. Sisätiloihin tuotiin puolestaan poliisiradio ja nappulat valoille sekä sireeneille. Kaksipaikkaisessa Ferrarissa ei ole luonnollisesti tilaa rikollisten kuljettamista varten, mutta siitä ei ole haittaa tämän auton kohdalla.

Milanon poliisi ei aio pitää Ferraria ikuisesti, vaan sitä hyödynnetään jonkin aikaa opetustarkoituksiin eri tapahtumissa. Jossakin vaiheessa 458 Spider päätyy vasaran alle huutokauppaan, jonka tuotot ohjataan mafian rikosten uhreille. Näin ympyrä sulkeutuu rikollisella rahalla hankitun Ferrarin kohdalla, ja auto voi jatkaa elämäänsä toivottavasti lainkuuliaisemmissa käsissä.

Nähtäväksi jää, muuttaako uusi omistaja 458:n täysin alkuperäiseksi vai jätetäänkö siihen joitakin poliisikäytöstä kertovia yksityiskohtia. Ne voisivat tulevaisuudessa lisätä tämän yksilön arvoa yhtenä pienenä palasena Italian mafian ja sen vastaisen taistelun synkkää historiaa.

Aihepiirin uusimmat

YangWang U8 kelluu ja kahlaa vedessä renkaitaan potkureina käyttäen

Eikä siinä vielä kaikki: 1 184 heppainen nelimoottorinen YangWang U8 sähköauto pystyy myös kääntymään paikoillaan 360-astetta.

Kiinalaiset sähköautot valtaavat maailmaa, mutta Yhdysvalloissa niitä ei ole nähty

Arvioiden mukaan Kiina tuottaa jo 60 prosenttia kaikista myydyistä sähköautoista tänä vuonna. Pohjois-Amerikassa kadut kuitenkin kumisevat tyhjyyttään kiinalaisista sähköautoista.

DEFA Power: Älykäs ja edullinen sähköauton latausasema

DEFA toi tänä vuonna markkinoille uuden latausaseman kiinteällä latauskaapelilla. Uusia sähköautojen latausasemia julkaistaan ​​koko ajan, eikä valinta ole kuluttajana helppoa. Hinnat ja ominaisuudet vaihtelevat paljon. DEFA...

Sähköautokanta jatkaa kasvuaan – näitä sähköautoja rekisteröidään eniten Suomessa

Suomen täyssähköisten autojen osuus autokannasta jatkaa kasvuaan. Tuoreessa Sähköinen liikenne ry:n teettämässä raportissa kerrotaan, että jo yli joka kolmas Suomen teillä liikkuva sähköauto on...

Tyyliniekan uusimmat