Italialaista tyyliä saksalaisilla mausteilla – DMC otti tuunauskohteekseen uuden Maserati MC20:n

Maseratin keskimoottorinen MC20-superauto on yksi tämän päivän puhdaslinjaisimpia urheiluautoja. Vaikka Maseratin muodot eivät välttämättä kaipaisi minkäänlaista peukalointia, saksalainen DMC on kuitenkin päättänyt koittaa onneaan sen parissa.

Sovranaksi nimetty tuning-firman luomus on saanut korisarjan, jonka tarkoituksena on tuoda MC20:een lisää aggressiivisuutta menemättä kuitenkaan liiallisuuksiin. Muutokset alkavat keulasta, joka on saanut DMC:n suunnitteleman splitterin. Muutoksiin kuuluvat myös uusi hiilikuituinen maski sekä nokkapellin ja etulokasuojien yläosien ilma-aukot.

Lisäksi sivuhelman takaosaa koristavat uudet ilmanohjaimet, ja takapuskurin alla komeilee hiilikuituinen diffuusori. Maseratin perä on saanut myös ison kiinteän takasiiven, jonka pitäisi lisätä takapään downforcea. Luonnollisesti vanteetkin vaihdetaan DMC:n omaa designia edustaviin kiekkoihin. Koko on edessä 20 ja takana 21 tuumaa, ja rengasprofiiliksi kerrotaan edessä 255/30 sekä takana 305/30.

Vakiota häijymmälle ulkonäölle on katetta pellin alla, koska DMC peukaloi myös MC20:n voimanlähdettä. 90 asteen sylinterinkulmalla varustettu kolmilitrainen Nettuno-V6 tuottaa vakiona kahden turbon avittama 630 huipputehon ja 538 newtonmetrin maksimiväännön, mutta DMC:n Sovranassa potkua on vielä enemmän. Uuden ilmansuodattimen, sporttiputkiston ja muokatun moottorinohjaussoftan avulla myllystä on saatu kutiteltua 725 heppaa ja 646 newtonia.

Tehoa on siis jo enemmän kuin 3,9-litraisella tuplaturbokasilla ryyditetyssä Ferrari F8 Tributossa, mutta Maseratin viritetyn V6:n vääntö jää vielä hieman Ferraria ohuemmaksi. DMC;n tuunaamaa tekniikkaa ja ulkokuorta voi MC20:ssä vielä täydentää sisustan muutostöillä, joihin kuuluvat erityisen kestäväksi mainostettu ruutukuvioinen nahka ja uudet alumiinipolkimet.

Suosittelemme

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Tyyliniekan uusimmat