Italialaista tyyliä saksalaisessa ikonissa – Ares Design otti uuden Porsche 911 Targan käsittelyynsä

Vaikka Porsche 911 on perisaksalainen ikoni, urheiluautoikonissa on myös jotakin italialaista. 1960-luvulla esitellyn Targan nimi napattiin sisilialaisesta Targa Florion maantiekilpailusta, joten häivähdys italialaista tyyliä sopii hyvin myös uusimpaan 992-koriseen Targaan.

Asialla on Ferrarin, Maseratin ja vaikkapa Paganin naapurissa Italian Modenassa päämajaansa pitävä Ares Design, jota luotsaa aiemmin Lotustakin johtanut Dany Bahar. Ares on näyttänyt kyntensä 911 Targan parissa jo kertaalleen. Italialaiset toivat nimittäin kolmisen vuotta sitten julkisuuteen edellissukupolven 911:n pohjalta tehdyn GT3 Targan, joka oli todellisuudessa GT3:n ja GT3 RS:n korinosilla höystetty Targa 4 GTS.

Tällä kertaa Areksen toteutus on astetta tai paria hillitympi, mutta Porschen parissa on silti vierähtänyt reilusti työtunteja. Uusi 992 Targa on saanut nimittäin hiilikuidusta tehdyn korisarjan, joka istuu saumattomasti auton muotoihin. 911:n kori on leventynyt edessä kahdeksalla ja takana neljällä sentillä, koska Porschen peräpää on jo tehtaan jäljiltä reilusti keulaa leveämpi. Vakioautoon verrattuna Areksen luomus näyttää istuvan vieläkin tukevammin tiessä, ja ulkonäössä on jo hieman Turbo-maista henkeä.

Etulokasuojien ilma-aukot vievät puolestaan ajatukset 991-sukupolven GT3 RS:ään. Aukkojen kidukset ovat hopeanväriset sivuhelmojen ja etupuskurin koristeiden sekä peilinkoteloiden, isojen vanteiden ja klassisen Targa-kaaren tavoin. Tummansininen ulkoväri saa kontrastia myös kanelinruskeasta sisustasta, jonka nahkaverhoilu ulottuu penkkien lisäksi kojelautaan ja oviverhoiluihin saakka. Pisteenä i:n päällä toimivat Areksen omat logot ratin keskiössä sekä etuistuinten niskatuissa.

Suosittelemme

Vaikka tyyli on ollut pääosassa muutoksia tehtäessä, tekniikkaakaan ei ole maltettu jättää aivan vakioksi. Targan kolmilitraisesta tupla-ahdetusta bokserikuutosesta on houkuteltu 60 lisähevosvoimaa ilmeisesti lähinnä uuden moottorinohjaussoftan avulla, mutta sporttiputkistollakin on osuutensa teholukeman kasvuun. Hintalapussa komeilevasta lukemasta ei sen sijaan ole tietoa, mutta tosiostajat voinevat kysellä sitä suoraan Modenasta.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Tyyliniekan uusimmat