Italialainen arkkitehti modernisoi Porschen kansanmallin – tältä näyttäisi 914:n uusi tulkinta Boxsterin pohjalta

Porsche 914 syntyi 1960-luvun loppupuolella alun perin Volkswagen Karmann Ghian seuraajaksi tarkoitetun projektin pohjalta. Kansan Porscheksi haukuttu keskimoottoriauto ei saavuttanut 911:n kaltaista statusta perusmalleissa käytetyn Volkkarin bokserinelosen vuoksi, vaikka tarjolla oli myös Porschen oma kuutonen.

Vuosina 1969-1976 Saksan Osnabrückissa valmistettu 914 kuului pitkään Porschen vähiten haluttujen mallien joukkoon, mikä näkyi auton hintatasossakin. Viime vuosina myös 914 on kuitenkin noussut kulttimaineeseen ja hinnatkin ovat nousseet tuntuvasti. Yksi keskimoottorisportin faneista on Italian Torinossa asuva arkkitehti Andrea Grottaroli, jonka tallista löytyy muiden autojen ohella sekä 914 että ensimmäisen sukupolven Boxster. Mies on ilmeisen luova myös vapaa-ajallaan, ja niinpä hänelle tuli ajatus näiden kahden yhdistämisestä.

986-korisen Boxsterin pohjalta tehty 914:n moderni tulkinta on vasta digitaalisten kuvien tasolla, mutta Grottarolin tavoitteena on luoda ainakin yksi toimiva yksittäiskappale. Sen voimanlähteenä voisi kuulemma toimia joko Boxsterin kuutoskone tai sähkömoottori, joten keskimoottorille ilmaa syöttävät aukot esiintyvät vain osassa kuvista.

Grottaroli yhdistää taidokkaasti 914:n klassisen kulmikkaat linjat Porschen modernimpaan muotokieleen. Keulan luukkulamput ovat saaneet väistyä litteiden ledien tieltä, ja myös perää koristaa auton koko leveyden kattava valonauha. 914:n tunnusomainen targa-kaari löytyy uudesta tulkinnastakin, mutta etuovien tuuletusikkunat ovat historiaa.

Suosittelemme

Tyylitietoinen ote jatkuu myös sisätilojen puolella. Ohjauspyörän takana on 914:n tavoin kolme pyöreää mittaria, joista ainoastaan keskellä komeileva kierroslukumittari on analoginen. Kaksi ulompaa mittaria ovat digitaalinäyttöjä ohjaamon muiden käyttöelementtien tavoin. Keskikonsolin yläosaan ja kojelautaan on sijoitettu kaksi päällekkäistä kosketusnäyttöä, joista ylimmäinen on upotettu hiilikuituiseen koristelistaan klassisen radion paikalle. Pidämme peukkuja, että Andrea Grottarolin luomus nähdään myöhemmin myös elävässä elämässä. Projektin aikataulusta ei ole kuitenkaan mitään tietoa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Tältä näyttää maailman kevein Toyota Land Cruiser 70

Kuvassa ei ole maailman vahvimmat miehet, vaan klassisen maastoauton uutuusmallin yksityiskohtainen ja täysikokoinen versio, joka on taitavasti valmistettu styroksista.

Toyota esitteli pienen sähkö-SUV:n konseptin – Volvo EX30:n kilpailija tulee myyntiin jo ensi vuonna

Toyota järjesti Brysselissä Euroopan markkinoille suunnatun tilaisuuden, jossa tuotiin ensimmäistä kertaa julkisuuteen vanhan mantereen asiakkaiden makuhermoon iskevä pieni sähkö-SUV. Tällä hetkellä kyse on vielä tutkielmasta, mutta autoa voidaan odottaa myyntiin jo ensi vuonna.

Vihdoinkin uusi Lancia – täyssähköinen Ypsilon esitellään helmikuussa

Lancialla on hieno historia, mutta viime vuodet ovat olleet melkoista tuskien taivalta perinteikkäälle italialaismerkille. Lancia on myynyt ainoastaan Italiassa pahasti ikääntymään päässyttä Ypsilonia, mutta tilanteeseen on luvassa helpotusta jo pikapuoliin.

Uusi Daihatsu Taft haluaa haastaa jälleen Suzuki Jimnyn maastossa

Daihatsu Taft on jääny Suomessa toistaiseksi aika vieraaksi automalliksi, mutta kyseessä on alkujaan täälläkin paremmin tunnetun Suzuki Jimnyn kilpailija.

Tyyliniekan uusimmat