Iso-Arskan äijäauto on nyt paikallisesti päästötön – Schwarzeneggerin Hummer kulkee sähköllä

Arnold Schwarzenegger tunnetaan olemuksensa mukaisesti isojen kulkupelien ystävänä. Miehen alla on nähty massiivisia maastureita Hummer H1:stä G-luokan Mersuun, mutta viime vuosina Kalifornian entisestä kuvernööristä on tullut ympäristötietoinen. Niinpä hän lähetti G-Mersunsa kotikonnuillaan Itävallassa vaikuttavalle Kreisel Electricille, joka muokkasi siitä viime talvena sähköauton.

Arska innostui sähkömaasturistaan niin paljon, että hänen Hummer H1:nsä koki nyt saman kohtalon. Alun perin Persianlahden sotaa varten kehitetty äijämaasturi muutettiin maailman ensimmäiseksi sähkötoimiseksi H1:ksi vain kahdessa kuukaudessa. Kreisel Electric esitteli Schwarzeneggerin Hummeria ylpeänä uuden tutkimus- ja tuotekehityskeskuksensa avajaisissa, jossa siitä kerrottiin myös tarkempia tietoja.

Sähkö-Hummer saa voimansa 100 kilowattitunnin akkupaketista, joka ruokkii kahta sähkömoottoria. Auto on niiden myötä edelleen nelivetoinen, ja yhteisteho kirjataan 490 hevosvoiman lukemaan. Teho-painosuhde ei ole kuitenkaan mitään huimaa luokkaa, koska maasturi painaa massiiviset 3300 kiloa.

Sähköinen toimintamatka on 300 kilometrin luokkaa, ja huippunopeus on ainakin Suomen rajoituksille riittävät 120 km/h. Kreisel Electricin perustajiin kuuluva Markus Kreisel totesi lanseeraustilaisuudessa, että firma ei ole todellakaan käynnistämässä sähkö-H1:n massatuotantoa, mutta hyville asiakkaille tällaisia yksittäiskappaleita voidaan näköjään valmistaa. Kreisel intoutui myös kehumaan, että sähkö-Hummer on todellinen tehopakkaus suden vaatteissa, joka kuitenkin kulkee niin hiljaisesti, että se ei häiritse edes lampaita.

Suosittelemme

Schwarzeneggerkin oli silminnähden innostunut autostaan, joka sopii hienosti viime talvena sähköiseksi muutetun G-Mersun kaveriksi ex-kuvernöörin tallissa. Arskan sanojen mukaan hän saa kohta lentää Los Angelesista Itävaltaan sähkötoimisella lentokoneella, jos Kreisel jatkaa samalla vauhdilla. Itävaltalaisfirma avasi sähkö-Hummerin lanseerauksen yhteydessä uuden tuotekehitys- ja valmistuskeskuksensa, jossa on mm. prototyyppipaja ja täysin automatisoitu tuotantolinja akuille. Kreiselilla voi pitää lähivuosina kiirettä, kun automaailma on sähköistymässä ennennäkemätöntä tahtia.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Uusi Daihatsu Taft haluaa haastaa jälleen Suzuki Jimnyn maastossa

Daihatsu Taft on jääny Suomessa toistaiseksi aika vieraaksi automalliksi, mutta kyseessä on alkujaan täälläkin paremmin tunnetun Suzuki Jimnyn kilpailija.

Dacian SUV-suosikki uudistuu – kolmannen sukupolven Dusteria saa myös hybridinä

Osittain kierrätysmuovista valmistettu Dacia Duster siirtyy kolmanteen sukupolveensa, joka on edeltäjäänsä näyttävämpi ja sähköisempi.

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Tyyliniekan uusimmat