Inspiraatiota jahtien maailmasta – puolalaisfirman Rolls-Royce Cullinan on vielä vakiotakin ylellisempi

Rolls-Royce Cullinan lienee tällä hetkellä maailman ylellisin katumaasturi, joka voidaan vielä yksilöidä pitkälti asiakkaan toiveiden mukaisesti. Puolalainen Carlex Design yrittää pistää tästä vielä paremmaksi.

Carlexin tulkinta brittimerkin luksus-SUV:sta on nimetty Yachting Editioniksi, eli innoitusta on haettu ylellisten jahtien maailmasta. Puolalaispaja on niittänyt mainetta erityisesti pompööseillä sisustoillaan, mutta Cullinanissa ulkokuortakaan ei ole jätetty vakioasuun. Rolls-Roycea koristaa kaksivärimaalaus, josta osa on todellisuudessa käsin harjattua hopeanharmaata metallia.

Pinta tuo etäisesti mieleen Paluu tulevaisuuteen -leffoista tutun DeLoreanin. Kontrastia saadaan kiiltävän mustaksi maalatusta yläosasta, eli konepellistä, katosta ja kattopilareista. Varsinaisia korimuutoksia ei ole tehty Carlexin omia logoja lukuun ottamatta, mutta vanteet on vaihdettu tuning-pajan omiin viisipuolaisiin kiekkoihin. 22-tuumaiset vanteetkin ovat harjattua alumiinia, ja niiden takaa pilkottavat Yachting Edition -teksteillä höystetyt mustat jarrusatulat.

Sisätiloissa puolalaiset ovat antaneet luovuutensa kukkia oikein kunnolla. Rollsiin on sovitettu uutta designia edustavat istuimet, jotka on verhoiltu hopeanvalkoisella nahalla. Samaa materiaalia löytyy myös takapenkeistä, oviverhoiluista, ratista sekä kojelaudasta. Toisena päämateriaalina on käytetty ruskeaa nahkaa, jolla on päällystetty myös keskikyynärnoja ja osa keskikonsolista. Lisäksi keskikonsolia ja kojelaudan alaosaa koristaa ulkokuoren kaltainen harjattu metallipinta.

Suosittelemme

Yachting Edition -nimeen sopivasti ”lattiamatot” ovat puuta, kun taas kattopilarit ja sisäkatto on verhoiltu ruskealla alcantaralla. Tekniikasta ei puolestaan mainita mitään, joten 571 hevosvoiman huipputehon ja 850 newtonmetrin maksimiväännön tuottava 6,75-litrainen tuplaturbo-V12 on todennäköisesti edelleen tehtaan jäljiltä. Myöskään muutostöiden kustannuksista ei sanota halaistua sanaa, mutta Rolls-Roycen ostajien ei muutenkaan tarvitse kysellä hinnan perään.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Romukuntoisten Teslojen virta Pohjois-Amerikasta Ukrainaan voi olla vaarassa loppua

Yhdysvalloista ja Kanadasta päätyy vakuutusyhtiöiden kautta vaurioituneita sähköautoja Ukrainaan, jossa mekaanikot korjaavat ja myyvät niitä korkeista polttoainekustannuksista kärsiville.

Tyyliniekan uusimmat