Ikiklassikko sai pienen päivityksen – Morgan Plus Four jatkaa kuitenkin edelleen hyvin tutulla linjalla

Entistä kiivastahtisemmin uusiutuvasta automaailmasta löytyy myös päinvastaisia esimerkkejä, kuten Morgan Plus Four jonka juuret ulottuvat vuoteen 1950 asti. Klassistakin klassisempaa brittiroadsteria on kuitenkin päivitetty säännöllisesti, ja nyt on viimeisimpien uudistusten aika mallivuodelle 2025.

Museoauton näköistä Plus Fouria on päivitetty nykytrendien mukaisesti hieman minimalistisemman näköiseksi. Naamailmeestä erottuvat entistä isommat etuvalot, joihin on integroitu mukaan myös aiemmin erilliset vilkut. Myös takavalot on laitettu uusiksi samalla mallilla, eli nekin pitävät nyt sisällään vilkut. Muiden uudistusten erottaminen vaatii jo lähes kirurgintarkkaa silmää, mutta roadsterin keulan alle on sovitettu myös uusi etusplitteri. Lisäksi takapäästä löytyy diffuusori, joka tarjoaa paikan rekisterikilven kiinnikkeillekin.

Morgan Plus Four
Kuva: Morgan

Lisäksi Plus Fouria on höystetty uusilla logoilla sekä päivitetyillä alumiinisilla peileillä. Hillityt muutokset jatkuvat sisustassakin, josta löytyy päivitetyn LCD-näytön lisäksi parannettu Sennheiserin äänentoistojärjestelmä. Hienosäädön kohteisiin lukeutuvat myös sisävalaistus sekä avaimenperä. Morganin roadsterin kulusta vastaa tuttuun tyyliin BMW:n kaksilitrainen TwinPower Turbo -neloskone, jonka pariksi saa joko kuusipykäläisen manuaalin tai kahdeksanvaihteisen automaatin.

Morgan Plus Fourin sisusta
Kuva: Morgan

Manuaalimallissa on 259 hevosvoimaa ja 350 newtonmetriä, joiden turvin moderni klassikko kiihtyy nollasta sataan 5,2 sekunnissa ja yltää 240 km/h:n huippunopeuteen. Automaatin kanssa voimaa on yllättäen hieman enemmän, eli 259 heppaa ja 400 newtonia. Tällöin kiihtyvyysaikakin tippuu 4,8 sekuntiin. Moderni klassikko on saanut myös uusilla jousilla sekä iskunvaimentimilla varustetun alustan, ja lisävarustelistalta voi poimia Dynamic Handling Pack -nimisen paketin. Se tuo mukanaan takakallistuksenvaimentimen, erilaiset jouset sekä säädettävät iskunvaimentimet.

Morgan Plus Four
Kuva: Morgan

Morganin toimitusjohtaja Massimo Fumarola kertoo, että merkki ei halua itsekään tehdä liian suuria muutoksia ikoniseen Plus Fouriin. Niille löytyy kuulemma parempia kohteita pienen merkin muusta mallistosta, joten Plus Fourin lähes huomaamattomia muutoksia ei tarvitse ihmetellä. Ison-Britannian kotimarkkinoilla auton hinnat alkavat 62 500 punnasta, ja tuotannon käynnistystä kaavaillaan toukokuulle. Tällä kertaa suunnitelmissa on tyyppihyväksyntä myös USA:n markkinoille, jossa päivitetty Plus Four olisi ensimmäinen nelipyöräinen Morgan sitten vuoden 2006.

Morgan Plus Four
Kuva: Morgan
LähdeCarscoops

Lue lisää