Hyvästit V6:lle – uudessa Mercedes-AMG C 43:ssa on sähköturbolla terästetty nelonen

Mercedes-AMG:n uutta C 63:a saadaan vielä odotella, mutta pykälää vähäväkisempi C 43 esiteltiin jo nyt. C-luokan AMG-aloitusmallissa siirrytään isoveljen tavoin turboneloseen.

Edeltäjää vauhditti vielä kolmilitrainen tupla-ahdettu V6, mutta jatkuvasti kiristyvät päästömääräykset saadaan helpommin täytettyä kaksilitraisella turbonelosella. Kyseessä on periaatteessa sama M139I-koodilla tunnettu mylly kuin uuden SL:n 43-aloitusmallissa, mutta yllättäen C-luokassa on avokattoista roadsteria enemmän potkua. SL:ssä joudutaan tyytymään ”vain” 381 hevosvoimaan ja 480 newtonmetriin, kun taas C 43:ssa on 408 heppaa ja 500 newtonia.

Neloskoneelle muhkeat lukemat on saatu loihdittua 48 voltin sähköjärjestelmää hyödyntävän elektronisen turbon myötä, jossa hyödynnetään F1-radoilla koeteltua tekniikka ainakin stuttgartilaisten markkinointiosaston mukaan. 48 voltin sähköjärjestelmän myötä uusi C 43 on mieto hybridi, jonka starttigeneraattori antaa lyhyeksi ajaksi 14 hevosvoiman lisätehon, mutta toisaalta auto pystyy myös rullaamaan erityisen taloudellisesti.

Voimansiirrosta vastaa märällä kytkimellä varustettu yhdeksänportainen automaatti, ja voima välitetään 4Matic-mallimerkinnän mukaisesti kaikille neljälle pyörälle. Esimerkiksi E 63:sta tuttua mahdollisuutta pelkän takavedon käyttöön ei kuitenkaan ole, joten donitsit jäävät tällä AMG:lla tekemättä. Tämän kategorian ostajakunnalle tärkeämpää lienee suorituskyky, jossa ei ole moittimista 4,6 sekunnin nollasta sataan -kiihtyvyyden myötä.

Suosittelemme

Ulkoa C 43:n tunnistaa AMG:n nykyisiin tavaramerkkeihin kuuluvasta pystyripaisesta ”Panamericana”-maskista, ja isoilla ilmanottoaukoilla varustettu etupuskurikin on perusmalleja aggressiivisemman oloinen. Takapuskurin alta löytyy puolestaan kiiltävän musta diffuusori, joka reunustaa hopeaväriseen koristeosaan upotettua neljää pyöreää putkenpäätä. Etulokasuojia koristavat puolestaan ”Turbo Electrified” -lätkät, ja vakiovarusteisten 18-tuumaisten pyörien vaihtoehdoksi voi valita myös tuumaa tai kahta isommat vanteet.

Sisätiloja dominoivat keinonahalla ja mikrokuidulla verhoillut AMG:n sporttipenkit, joita on höystetty punaisilla koristeompeleilla ja saman sävyisillä turvavöillä. Ratin kehä on litistetty alareunastaan, ja MBUX-tietoviihdejärjestelmään voi valita AMG:n omia näyttöjä ja toimintoja. Niiden joukkoon kuuluu esimerkiksi AMG Track Pace -dataloggeri, joka mittaa esimerkiksi kierrosaikoja, kiihtyvyyttä ja ohjauskulmia. Alustasta löytyvät puolestaan mukautuvilla iskunvaimentimilla täydennetyt teräsjouset, ja repertuaariin kuuluvat myös muuttuvavälityksinen ohjaus sekä nelipyöräohjaus ketteryyden kohentamiseksi.

Tästä huolimatta vanhan V6:n murinaa voi tulla ikävä, mutta autoon saa sentään lisähintaan hieman koomisesti nimetyn AMG Real Performance Sound -systeemin. Se poimii pakoputkistosta moottorin ääntä ja syöttää sitä sähköisesti ohjaamoon, joten sähköautoja varten sävelletyistä feikkiäänistä ei olla enää kaukana.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Dacian SUV-suosikki uudistuu – kolmannen sukupolven Dusteria saa myös hybridinä

Osittain kierrätysmuovista valmistettu Dacia Duster siirtyy kolmanteen sukupolveensa, joka on edeltäjäänsä näyttävämpi ja sähköisempi.

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Tyyliniekan uusimmat