Hyvää syntymäpäivää, Walter Röhrl – legenda sai Porschelta 74-vuotislahjaksi vanhan ralliautonsa

Rallilegenda Walter Röhrl on toiminut jo vuosikausia Porschen merkkilähettiläänä. Nyt Röhrl sai saksalaismerkiltä taatusti mieleenpainuvan syntymäpäivälahjan.

Porsche luovutti Röhrille rattivirtuoosin 74-vuotissynttäreiden kunniaksi tämän vanhan ralliauton tasan 40 vuoden takaa. Juhlakalu on 924-pohjainen kilpuri, jolla Walter Röhrl ajoi kaudella 1981 Saksan kansallisessa rallisarjassa. Ralliauton lähtökohtana palveli luokittelutarkoituksia varten kehitetty 924 Carrera GTS, joita Porsche valmisti 50 kappaletta nelosryhmän kilpailutoimintaan. Asiakasautojen lisäksi syntyi yhdeksän prototyyppiä, joista viides on Röhrlin kilpuri.

Tässä yksilössä on muutamia erikoisuuksia, kuten öljypohjan sekä vaihdelaatikon pohjapanssarit, tukivarsia ja vaihteistoperää suojaavat lasikuitukerrokset ja 928:sta lainattu polttoaineen määränjakaja. Saksan Weissachissa majaansa pitävä Porschen kilpailuosasto entisöi auton alkuperäiseen asuunsa, jolloin se sai myös Monnet-konjakkimerkin logoilla höystetyn kultamustan maalipinnan. Välillä kilpuri ehti olla myös sininen, mutta nyt se sai jälleen Röhrlin aikaisen värityksen.

Porschen spesialistit asensivat autoon uudet bensalinjat, ja samalla alkuperäiset jarrusatulat, välijäähdyttimen kotelo sekä KKK 26 -turboahdin käytiin läpi. Kisakytkin on kuulemma auton alkuperäinen, ja Pirellin 15-tuumaisissa renkaissakin on alkuperäistä vastaava kuviointi. Nokalla pörisee edelleen Volkswagenin EA831-moottorin pohjalta rakennettu kaksilitrainen turbonelonen, jota käytettiin koko kauden 1981 ajan. Sisältä löytyvät puolestaan alkuperäisillä monipistevöillä varustetut kuppipenkit ja turvakaaret.

Suosittelemme

Röhrille auto tuli täytenä yllätyksenä, kun Porsche esitteli sen miehen 74-vuotispäivänä. Rallilegenda ylsi Porschen ratissa kaudella 1981 neljään voittoon ja koko sarjan kakkostilaan, joten alkuperäiskuntoon palautettu kilpuri oli varmasti mieluinen lahja. Walter Röhrl kertoikin, että hän tunsi itsensä heti 40 vuotta nuoremmaksi nähtyään vanhan kisaratsunsa.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Aitoja muskelijenkkejä tulee vielä kerran Eurooppaan – Dodge laivaa Atlantin tälle puolelle 55 Swinger-Challengeria ja -Chargeria

Dodgenkin tulevaisuus on sähköinen, mutta sitä odotellessa muskeliautoistaan tunnettu merkki on lanseerannut markkinoille koko liudan ”Last Call” -erikoisversioita viimeisistä V8-malleistaan. Niitä saadaan myös Eurooppaan pienenpienen erän verran.

Mersun sähköautot saavat “johtotähdet” myös päiväajovaloihin – mallina toimii äskettäin esitelty CLA-konsepti

Mercedes-Benzin EQ-brändättyjen sähköautojen muotoilu ei ole ollut kovin mieleenpainuvaa, koska hieman mitäänsanomattomilla pehmeänpyöreillä linjoilla on pyritty ennen kaikkea pieneen ilmanvastukseen. Jatkossa tiedossa on kuitenkin omaleimaisempaa designia.

Yhden perheen omistama huippuhieno 1967 Pontiac GTO on muskeliautojen aatelia

Jotkut voisivat kutsua tätä autoa jo ylientisöidyksi, mutta voiko 57-vuotiaalle perhekalleudelle antaa liikaa hellyyttä?

Uusi VW Tiguan tuotiin julkisuuteen – suosikki-SUV:ssa on nyt kurvikkaammat linjat ja pistokehybridissä parhaimmillaan 100 kilometrin sähköinen toimintasäde

Volkswagen Tiguan on noussut viime vuosina kaikessa hiljaisuudessa valmistajansa myydyimmäksi malliksi yleisen SUV-buumin vanavedessä. Jossakin vaiheessa myös Tiguan muuttuu täyssähköautoksi, mutta sitä ennen on vielä yhden polttomoottoripohjaisen sukupolven vuoro.

Tyyliniekan uusimmat