Hyundai tuo markkinoille täysin uuden SUV-mallin

Hyundain SUV-mallisto laajenee uudella Hyundai Kona -mallilla. Havaijin alueelta kotoisin oleva nimi heijastaa, valmistajan mukaan, havaijilaista energisyyttä ja elämäntyyliä.

Konasta on toistaiseksi julkaistu vain yksi “tiiserikuva”, jossa näkyy hieman auton keulaa ja ajovalo. Kuvasta päätellen kyseessä on rohkeasti muotoiltu malli, jolla mitä todennäköisimmin tullaan kosiskelemaan nuoria kuljettajia.

Hyundai Kona asettuu B-segmenttiin, eli kyseessä on pieni SUV. Hyundain SUV-mallistosta löytyy entuudestaan hieman reilumman kokoiset Grand Santa Fe, Santa Fe ja Tucson -mallit, joten uusi Kona täyttää mallistossa pikkukatumaasturin mentävän aukon.

Hyundai tavoittelee vuoteen 2021 mennessä johtavaa aasialaisen automerkin asemaa Euroopassa. Hyundai aikoo lanseerata siihen mennessä peräti 30 uutta mallia tai malliversiota. Hyundai on myynyt kaikkia SUV-mallejaan yhteensä 1,4 miljoonaa kappaletta ja ensimmäinen myyty SUV oli vuonna 2001 lanseerattu Santa Fe.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Aitoja muskelijenkkejä tulee vielä kerran Eurooppaan – Dodge laivaa Atlantin tälle puolelle 55 Swinger-Challengeria ja -Chargeria

Dodgenkin tulevaisuus on sähköinen, mutta sitä odotellessa muskeliautoistaan tunnettu merkki on lanseerannut markkinoille koko liudan ”Last Call” -erikoisversioita viimeisistä V8-malleistaan. Niitä saadaan myös Eurooppaan pienenpienen erän verran.

Mersun sähköautot saavat “johtotähdet” myös päiväajovaloihin – mallina toimii äskettäin esitelty CLA-konsepti

Mercedes-Benzin EQ-brändättyjen sähköautojen muotoilu ei ole ollut kovin mieleenpainuvaa, koska hieman mitäänsanomattomilla pehmeänpyöreillä linjoilla on pyritty ennen kaikkea pieneen ilmanvastukseen. Jatkossa tiedossa on kuitenkin omaleimaisempaa designia.

Yhden perheen omistama huippuhieno 1967 Pontiac GTO on muskeliautojen aatelia

Jotkut voisivat kutsua tätä autoa jo ylientisöidyksi, mutta voiko 57-vuotiaalle perhekalleudelle antaa liikaa hellyyttä?

Uusi VW Tiguan tuotiin julkisuuteen – suosikki-SUV:ssa on nyt kurvikkaammat linjat ja pistokehybridissä parhaimmillaan 100 kilometrin sähköinen toimintasäde

Volkswagen Tiguan on noussut viime vuosina kaikessa hiljaisuudessa valmistajansa myydyimmäksi malliksi yleisen SUV-buumin vanavedessä. Jossakin vaiheessa myös Tiguan muuttuu täyssähköautoksi, mutta sitä ennen on vielä yhden polttomoottoripohjaisen sukupolven vuoro.

Tyyliniekan uusimmat