Hondan söpö sähköauto sai hurjan korisarjan ja Red Bull -teemaisen värityksen Max Verstappenin F1-mestaruuden kunniaksi

Honda e kerää katseita muotoilullaan, joka yhdistelee retrohenkeä konseptiautomaisiin yksityiskohtiin. Sporttisuutta lähinnä kaupunkikäyttöön tarkoitettu pieni sähköauto ei kuitenkaan juuri tarjoa, mutta tästä huolimatta se on päätynyt lähtökohdaksi Max Verstappenin F1-maailmanmestaruutta kunnioittavaan luomukseen.

Asialla on tehtaan sijasta Innovate Composites -niminen firma, joka on kehittänyt sähköautoon villin näköisen widebody-korisarjan. Vaikka auton Red Bull -teemainen väritys sponsorilogoineen on napattu lähes suoraan Verstappenin formulasta, tuunatun Hondan tyyli muistuttaa ennemminkin ralliautoa. Lokasuojat ovat saaneet tuntuvat levitykset niin edessä kuin takana, ja e:n alla pyörivät valkoiset kuusipuolaiset vanteet.

Niille on kietaistu huomattavasti alkuperäitä leveämmät renkaat, jotka on saatu spacereilla pullistettujen lokasuojien tasolle. Keskiosan ilmanottoaukolla, splitterillä ja reunojen ilmanohjaimilla varustettu etupuskurikin on tehty räätälintyönä. Sama koskee myös sivuhelmoja sekä alareunastaan riisutun takapuskurin alle sovitettua diffuusoria, joka tuo pikkuautoon kisatyyliä. Kattospoilerikin on kuin kilpurista repäisty, mutta käytännössä se saattaa pienentää sähköauton jo valmiiksi vaatimatonta toimintasädettä entisestään.

Tekniikkaan ei ole koskettu, eli suorituskyky ei ihan vastaa ulkonäön antamia lupauksia. Honda e:n puhdikkainta versiota vauhdittaa 154 hevosvoiman tehon ja 315 newtonmetrin maksimiväännön tuottava sähkömoottori, joka tarjoaa noin kahdeksan sekunnin kiihtyvyyden nollasta sataan. 35,5 kWh:n akkupaketti mahdollistaa parhaimmillaan 220 kilometrin toimintasäteen, mutta käytännön ajossa ja varsinkin tämän auton aerodynamiikalla lukema jää tätä pienemmäksi.

Suosittelemme

Seuraavaksi Innovate Composites aikoo leipoa kaikki koripaneelit hiilikuidusta, joten tuunattu e ei ole jäämässä yksittäiskappaleeksi. Korisarjan hintaa ei ole kuitenkaan vielä kerrottu, joten kovimpien Honda-fanien täytyy vielä odotella pullistettua sähköpikkuistaan joko F1-väriteemalla tai ilman.

LähdeCarscoops
  • Avainsanat
  • f1

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Kimeran uusi tulkinta Lancia 037:stä myytiin jo loppuun – seuraavaksi tulossa ovat nelivetomalli ja rataspesiaali

Markku Alén nimesi aikoinaan Lancia 037:n maailman kauneimmaksi ralliautoksi, ja Lancian taika vetoaa faneihin vielä neljä vuosikymmentä myöhemminkin. Italialaisen Kimeran tekemä moderni EVO37-tulkinta 037:n pohjalta myytiin jo loppuun huimasta hinnasta huolimatta, mutta uusia versioita on luvassa.

ABT esitteli hurjan näköisen XGT:n – Audi R8:n joutsenlaulu on katukelpoinen GT2-luokan kilpuri

Nürburgringin Nordschleifella on viime aikoina bongattu testiajoissa kovasti kilpuria muistuttava Audi R8 kadulle rekisteröitynä. Nyt tuon auton taustat selvisivät, kun Audi-virityspajojen eliittiin kuuluva ABT toi julkisuuteen uusimman luomuksensa.

Audi TT:n taru päättyi – yli 25 vuoden aikana ehdittiin valmistaa reilut 660 000 autoa

Audi TT:n taru päättyi ainakin toistaiseksi neljännesvuosisadan ja tarkalleen 662 762 valmistetun yksilön jälkeen.

Fiatin “Mikki Hiiri” on nyt nimensä kaltainen – uusi Topolino sai ylleen Disney-kuosin

Mikki Hiiri tunnetaan Italiassa Topolinona. Saman lempinimen sai myös vuonna 1936 debytoinut ensimmäinen Fiat 500, ja tällä hetkellä Fiatilla on tuotannossa mikrokokoinen sähköauto nimeltään Topolino.

Tyyliniekan uusimmat