Hondan hovivirittäjä Mugen juhlistaa 50-vuotispäiviään Casion erikoiskellolla

Casio Edifice Mugen Edition -sporttikello edustaa ensimmäistä kertaa, kun japanilainen Mugen Motorsports tekee yhteistyötä kellovalmistajan kanssa.

Kun ajattelee viritettyä Hondaa, niin mieleen hiipii helposti sana Mugen. Itsensä Hondan perustajan pojan perustamalla riippumattomalla virityspajalla on pitkä ja vaikuttava historia yhteistyöstä Hondan kanssa. Olipa sitten kyseessä 90-luvun Formula 1:n V10-moottori, tai vaikkapa viimeisimmän Civicin korisarjan suunnittelu, on Mugenin kosketusta nähty lukemattomissa urheilullisemman puolen Hondissa.

Yrityksen historiaa on nyt päätetty juhlistaa jo aikaisemmasta yhteistyöstä Hondan kanssa tutun Casio Edifice -sarjan erikoiskellon muodossa. Vaikka Casio ja Honda ovat työskennelleet yhdessä useiden kellojen parissa, on kyseessä ensimmäinen kerta, kun Mugen tekee yhteistyötä kellovalmistajan kanssa.

Mugenin 50-vuotista taivalta juhlistava kellon malli on ECB40MU-1A, ja sen tarkoitus on yhdistää aiemmat yhteiset menestysreseptit, joissa sekä Honda, että Mugen ovat olleet mukana. Näihin yhteisiin kohokohtiin lukeutuvat muun muassa pääsy Formula 1 -sarjaan moottoritoimittajana, menestys Isle Of Man TT:ssä, sekä yhtiöiden pitkään jatkunut osallistuminen ja yhteistyö useissa japanilaisissa autokilpailuissa.

Suosittelemme

Kellossa on hiilikuituvahvistettu hartsikuori, joka on samanlaista materiaalia kuin valmistajan uusimmissa G-Shock -sarjan kelloissa. Kevyen materiaalin ensisijainen tarkoitus on varmistaa, että kello tuntuu kevyeltä myös ranteessa. Kellon kuoren  suunnittelun sanotaan saaneen inspiraationsa Formula 1 -autojen jousituksesta.

Kellon lasi on safiirilasia, ja kehän merkinnät on kaiverrettu käyttämällä samaa fonttia, kuin mitä Mugen käyttää vaihdekeppien nupeissaan.

Alcantarasta valmistettu ranneke viittaa kilpa-automaailmaan, ja se on saanut pintaansa Mugenin logon. Siinä on myös kolmiväriset tikkaukset brändin käyttämien valkoisen, punaisen ja kullan -värien muodossa. Samaiset värit ulottuvat myös kellotauluun, ja mustan kellotaulun keskellä on kolme palkkia. Punainen väri koristaa lisäksi viisarien kärkiä, kun taas tuttu japaninkielinen Mugen-logo löytyy kello kolmen kohdalta.

Kellosta löytyvät myös Bluetooth-ominaisuudet. Vaikka kello ei esimerkiksi soita hätäpalveluihin autokolarissa, se voidaan perinteisesti parittaa yhteyden avulla omaan puhelimeen. Kun kello on yhdistetty, se säätää itse tarkan ajan. Maailmanaikaa ja hälytystoimintoja voidaan puolestaan ohjata sovelluksen kautta.

Vaikka Casio on mainostanut kelloa valmistettavan rajallisen määrän, niin tuotantomäärää ei ole julkistettu. Lisätietoja kellosta löytyy Casion omilta nettisivuilta.

LähdeCarscoops

Lue lisää