Hondakin panostaa taas sähköön – kehitteillä on upouusi hybridi

Honda esitteli pari vuotta sitten mallistonsa kruunuksi keskimoottorisen NSX-sportin toisen sukupolven. Uudella NSX:llä ei ole keskimoottorirakennetta lukuun ottamatta juuri mitään tekemistä 1990-luvun esikuvansa kanssa, koska vapari-V6 on vaihtunut tupla-ahdetun kuutosen ja peräti kolmen sähkömoottorin yhdistelmään. NSX kiillottaa merkin imagoa, mutta tavallisempien autojen mallistossa hybridit loistavat tällä hetkellä poissalollaan monilla markkina-alueilla. Esimerkiksi Suomessa tarjolla olleet Insight, CR-Z ja hybridi-Jazz ovat kadonneet hinnastosta.

Honda on kuitenkin ilmoittanut, että puolet seuraavien kahden vuoden aikana esiteltävistä uusista malleista tulee olemaan ainakin osittain sähkökäyttöisiä. Taustalla on japanilaismerkin tavoite puolittaa merkin aiheuttamat hiilidioksidipäästöt valmistus mukaan lukien vuoteen 2050 mennessä. Uusia hybridejä siis kaivataan, mutta niitä on nytkin tarjolla ainakin joillakin markkinoilla.

Esimerkiksi USA:ssa kaupataan melko ison Accord-sedanin hybridiversiota, jota vauhdittaa kaksilitraisen bensanelosen ja sähkömoottorin yhdistelmä. Kokonaisteho on vajaat 210 hevosvoimaa, ja keskikulutukseksi ilmoitetaan Euroopan mallin mukaan laskettuna viisi litraa satasella. Auton jano on siis varsin kohtuullista tasoa kokoisekseen, ja tätä teknologiaa aiotaan nyt hyödyntää muuallakin.

Honda on nimittäin kehittämässä upouutta hybridiautoa, joka on tarkoitus lanseerata markkinoille ensi vuoden aikana. Uutuudesta kerrottiin jo tammikuisessa Detroitin autonäyttelyssä, ja se myös valmistetaan Atlantin toisella puolella. Auton voimanlähde on sukua Accordissa käytetylle ratkaisulle, mutta se on kuitenkin täysin uusi. Tulevassa hybridissä hyödynnetään ilmeisesti kahden sähkömoottorin ja yhden polttomoottorin yhdistelmää.

Hybridiuutuuden testimuuleja on bongattu vanhalla mantereella, joten auto tulee luultavasti tarjolle myös Euroopassa. Testiprotoissa tekniikka on verhottu jo tuotannosta poistuneen City-sedanin venytettyihin kuoriin todennäköisesti akkujen vaatiman tilantarpeen vuoksi. Tästä voi päätellä, että tuotantoautosta tulee vähintään Civicin kokoinen, jolloin se voisi heittää melko suoran haasteen mm. Toyota Priukselle ja Hyundai Ioniqille. Uusi hybridi toimisi samalla myös vähemmän menestyksekkään Insightin seuraajana Euroopassakin.

LähdeAutocar

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Uusi VW Tiguan tuotiin julkisuuteen – suosikki-SUV:ssa on nyt kurvikkaammat linjat ja pistokehybridissä parhaimmillaan 100 kilometrin sähköinen toimintasäde

Volkswagen Tiguan on noussut viime vuosina kaikessa hiljaisuudessa valmistajansa myydyimmäksi malliksi yleisen SUV-buumin vanavedessä. Jossakin vaiheessa myös Tiguan muuttuu täyssähköautoksi, mutta sitä ennen on vielä yhden polttomoottoripohjaisen sukupolven vuoro.

Turkin presidentti haluaisi Elon Muskin rakentavan Teslan tehtaan maahansa

Turkki haluaa olla Teslan seuraavan sähköajoneuvotehtaan loppusijoituspaikka, vaikka maa on jo ehtinyt luomaan oman sähköautobrändin.

ELegend EL1 driftaa kuin 1980-luvun B-ryhmän rallitykki – lähes 900 000 euron sähköauton esikuvana palvelee Audin pätkä-Quattro

Pari vuotta sitten julkisuuteen putkahteli luonnoskuvia ELegend EL1 -nimisestä sähköautosta, jonka oli tarkoitus toimia 1980-luvun Audi Sport Quattron modernina tulkintana. Monista vastaavista projekteista ei ole kuultu ensimmäisen lehdistötiedotteen jälkeen enää mitään, mutta ELegendin kohdalla asia on onneksi toisin.

Volkswagen esitteli yli 550-heppaisen sähkösedanin – ID.X Performance uhkaa kuitenkin jäädä pelkäksi tutkielmaksi

GTI-fanit häädettiin Itävallan Wörtherseen rannalta kestävän kehityksen nimissä, mutta Volkswagenin ID-sähkömallien omistajat saavat sentään kokoontua paikallisesti päästöttömästi Sveitsin Locarnossa. Tapaamisen kohokohta valmistajan puolelta oli varsin yllätyksellinen konseptiauto.

Tyyliniekan uusimmat