Honda teki jälleen maailman nopeimman ruohonleikkurin – Mean Mower Mk 2:n pitäisi yltää 215 km/h:n vauhtiin

Honda on todellinen monialayhtiö, joka tekee autojen ja moottoripyörien lisäksi monia muitakin laitteita. Yksi japanilaisfirman suosituimmista osastoista keskittyy puutarhatyökaluihin ja ruohonleikkureihin, joita on mainostettu välillä varsin näyttävästi. Honda kehitti nimittäin viisi vuotta sitten Mean Moweriksi nimetyn laitteen, jolla tavoiteltiin ruohonleikkurien uutta nopeusennätystä.

Mean Mower rakennettiin yhteistyössä Team Dynamicsin kanssa, joka toimi Hondan kumppanina Brittein saarten BTCC-vakioautosarjassa. Viritettyä ruohonleikkuria vauhditti japanilaisten VTR Firestorm -moottoripyörästä lainattu litran kokoinen V2-kone, josta irtosi 109 hepan teholukema. Se ei kuulosta välttämättä kovin suurelta, mutta reilut 100 hevosvoimaa riittivät tekemään selvää jälkeä ruohonleikkurien omassa kategoriassa.

Mean Mowerilla yllettiin nimittäin lähes leikiten ruohonleikkurien uuteen nopeusennätykseen Guinnessin ennätystenkirjassa. Sille kellotettiin 187 km/h:n huiput Espanjassa sijaitsevalla DIADA-nimisellä testiradalla, ja edellinen ennätys jäi kauas taakse. Mean Mowerin suoritus oli peräti 48 km/h sitä parempi. Hondan ennätys on kuitenkin sittemmin rikottu, joten japanilaiset ovat nyt siirtyneet seuraavaan vaiheeseen.

Honda on nimittäin kehittänyt Mean Mower Mk 2:ksi nimetyn ruohonleikkurin, jonka teholukema on lähes tuplaantunut alkuperäiseen versioon nähden. Evoluutiomallia vauhdittaa CBR1000R Fireblade -pyörästä napattu litran kokoinen neloskone, joka tuottaa jo 189 hepan tehon ja 114 newtonin maksimiväännön. Japanilaiset kuvailevat luomustaan äärimmäisen villiksi, ja lupaukselle löytyy katetta myös faktojen osalta. Ruohonleikkurin pitäisi nimittäin yltää vähintään 215 km/h:n nopeuteen, mikä on enemmän kuin Hondan monen automallin kohdalla.

Tämä halutaan tietysti osoittaa myös käytännössä, ja niinpä uusi superleikkuri lähetetään jälleen testiradalle. Sen puikkoihin hyppää Jessica Hawkins, joka on Brittein saarten entinen karting-mestari. Tällä hetkellä neitokainen kilpailee Minien Challenge-merkkiluokassa Excelr8 Motorsport -nimisessä tiimissä, joten ruohonleikkurin pitäisi olla varmoissa käsissä vähän kovemmissakin nopeuksissa.

LähdeCarscoops

Lue lisää