Honda täyttää tänä vuonna 75 vuotta – luvassa saattaa olla uusi urheiluauto S2000:n jalanjäljillä

Yksi upeimmista japanilaisroadstereista, eli Honda S2000 syntyi neljännesvuosisata sitten merkin 50-vuotislahjana itselleen. Nyt Honda täyttää 75 vuotta, ja luvassa saattaa olla vastaava yllätys.

Soichiro Hondan luoman firman 75-vuotissynttärit ajoittuvat ensi syksylle, ja huhumylly asian tiimoilta käy jo kuumana. Euroopan Hondan ylimpään johtoon kuuluva Tom Gardner vihjasi äskettäin brittiläiselle Autocarille, että merkkiin liittyviä uutisia kannattaa seurata tiiviisti lähikuukausina. Gardner täydensi vielä sanomisiaan korostamalla, että Hondan 50-vuotisen taipaleen kunniaksi markkinoille tuotiin S2000.

Kuva: Honda

Lopuksi hän heitti ilmoille vielä sanat ”who knows”, joten autoentusiasteille on ladattu todellinen cliffhanger. Toivottavasti vihjaukset johtavat konkretiaan, koska viime aikoina uutiset Hondan sporttimalleista ovat olleet vähissä uuden Civic Type R:n saamaa hypetystä lukuun ottamatta. Merkin ainoana aitona urheiluautona on palvellut hybriditekniikalla varustettu keskimoottorinen NSX, mutta senkin tuotanto päättyi viime marraskuussa.

Sähkövoimalla liikkuvasta seuraavan sukupolven NSX:stäkin on liikkunut huhuja, mutta Tom Gardnerin vihjaukset viittaavat enemmän S2000:n comebackin suuntaan. Automaailmassa liikkui jo muutama vuosi sitten huhuja, joiden mukaan alkuperäisversion mittasuhteita noudattava uusi S2000 voitaisiin lanseerata markkinoille vuonna 2024 Civic Type R:n turbonelosella ryyditettynä.

Kuva: Honda

Toisaalta Honda julkaisi äskettäin tiiserin kahdesta sähköisestä urheiluautosta, joista toinen voisi olla S2000:n kauan kaivattu seuraaja. Jäämme siis odottelemaan, mitä Honda aikoo syksymmällä tuoda julkisuuteen vai jäävätkö Tom Gardnerin sanat vain savuksi ilman tulta.

Kuva: Honda
LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Uusi Daihatsu Taft haluaa haastaa jälleen Suzuki Jimnyn maastossa

Daihatsu Taft on jääny Suomessa toistaiseksi aika vieraaksi automalliksi, mutta kyseessä on alkujaan täälläkin paremmin tunnetun Suzuki Jimnyn kilpailija.

Dacian SUV-suosikki uudistuu – kolmannen sukupolven Dusteria saa myös hybridinä

Osittain kierrätysmuovista valmistettu Dacia Duster siirtyy kolmanteen sukupolveensa, joka on edeltäjäänsä näyttävämpi ja sähköisempi.

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Tyyliniekan uusimmat