Honda Civic uudistuu taas pian – tässä ovat jo 11. sukupolven ensimmäiset kuvat

Honda Civic tuli markkinoille jo vuonna 1972 pikkuautona, mutta Civic siirtyi vielä saman vuosikymmenen aikana kompaktiluokkaan. Auton uudistumistahti on ollut kiivas, ja niinpä tällä hetkellä myynnissä on jo Civicin kymmenes sukupolvi.

Vuonna 2016 markkinoille tullut nyky-Civic on varsin villisti muotoiltu jo muutaman edeltäjäsukupolven tapaan. Tämä on saattanut karkottaa konservatiivisempia ostajia, ja niinpä Honda on siirtymässä astetta varovaisempiin linjoihin seuraajan kohdalla. 11. sukupolven Civicin ensimmäiset patenttikuvat vuosivat nyt julkisuuteen, ja auton esittelyä odotellaan ensi keväälle. Iso muutos tapahtuu myös tuotannon osalta, koska hatchback-koriset Civicit tehdään jatkossa USA:ssa. Niitä tähän asti valmistanut Ison-Britannian Swindonin tehdas suljetaan vielä ensi vuoden aikana.

Mallivuotta 2022 edustavan Civicin muotoilu seuraa nykyään vain Euroopan ulkopuolella tarjolla olevan uuden Accordin viitoittamaa tietä. Civicin keula vaikuttaa nykyistä pystymmältä, ja se ulottuu erikoisesti maskin päälle. Etuvalot ovat puolestaan vähemmän suipot kuin ennen, mikä ei tee auton keulailmeestä ainakaan linjakkaamman oloista. Urheilullista tyyliä on kuitenkin yritetty hakea etupuskurin isoilla ilmanottoaukoilla.

Etuylitys vaikuttaa entistä pidemmältä, ja vyötärölinjaakin on suoristettu. Myös kattolinja näyttää perinteisemmältä, ja sivuikkunoiden kromilistaan on haettu inspiraatiota Accordista. Takavalot ulottuvat nyt aiempaa pidemmälle kylkeen, ja erikoisesta lasiperästä integroituine spoilereineen on luovuttu. Litteämmät ja leveämmät takavalot on kuitenkin yhdistetty toisiinsa valonauhalla. Myös takapuskuri on huomattavasti vähemmän aggressiivinen kuin nykymallissa.

Suosittelemme

Uuden Civicin muotoilu vaikuttaa kaiken kaikkiaan nykyistä tylsemmältä, mikä saattaa miellyttää varsinkin vanhempaa ostajakuntaa. Se jää kuitenkin nähtäväksi, kuinka räväkkään tyyliin tottuneet Honda-kuskit suhtautuvat uutuuteen. Villimpää muotoilua löytyy jatkossakin Civicin Type R –sporttimallista, joka saattaa saada turbokoneen kaveriksi nelivedon seuraavan sukupolven myötä.

LähdeCarscoops

Lue lisää