Honda Civic Type R:ää ei voi tällä hetkellä tilata Japanin kotimarkkinoilla – toimitusaika on jo yli vuosi

Viimeiset puhtaat polttomooottorisportit ovat markkinoilla yllättävän kovaa valuuttaa, kun tällaisia autoja ei kohta enää saa sähköautoihin siirryttäessä. Uusi Honda Civic Type R kuuluu tähän kategoriaan, ja Japanin kotimarkkinoilla joudutaan myymään jo eioota.

Uusi Type R on ollut melkoinen hitti ympäri maailmaa roimasta hinnastaan huolimatta. Suomen saatavuudesta ei ole vielä mitään tietoa, ja esimerkiksi Australiassa vuoden kiintiö myytiin alle 24 tunnissa. USA:ssa jälleenmyyjät ovat puolestaneet laittaneet huimia lisiä saatavilla olevien Civic Type R:ien hintoihin.

Kuva: Honda

Japanissa hot hatchin toimitusaika on noussut jo yli vuoteen, ja nyt Honda lopetti siellä uusien tilausten vastaanottamisen kokonaan. Tilanne ei johdu pelkästään kysynnästä, vaan tärkein syy asiaan on Hondan mukaan edelleen jatkuva puolijohdepula komponettien yleisesti epävarman saatavuuden, logistiikan viiveiden ja koronaviruksen aiheuttamien seurausten ohella.

Honda pyytelee japanilaiseen tyyliin asiakkailtaan anteeksi nettisivuillaan ja kertoo samalla, että tilauskirjojen uuden avaamisen ajankohta ei ole vielä tiedossa. Hondalla keskitytään tällä hetkellä jo tilattujen autojen valmistamiseen, joten uudet asiakkaat saanevat odotella vielä jonkin aikaa 330-heppaisella kaksilitraisella bensaturbolla ja kuusipykäläisellä manuaalilaatikolla varustetun etuvetoisen hot hatchin tilaamismahdollisuutta.

Kuva: Honda

Kaikki Civic Type R:t valmistetaan Japanin Saitamassa, mutta moottorit tulevat USA:n Ohiossa sijaitsevalta tehtaalta. USA:n markkinoihin Japanin tilanteella ei ole kuitenkaan vaikutusta, koska Amerikassa autojen tilausprosessi on erilainen.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Kimeran uusi tulkinta Lancia 037:stä myytiin jo loppuun – seuraavaksi tulossa ovat nelivetomalli ja rataspesiaali

Markku Alén nimesi aikoinaan Lancia 037:n maailman kauneimmaksi ralliautoksi, ja Lancian taika vetoaa faneihin vielä neljä vuosikymmentä myöhemminkin. Italialaisen Kimeran tekemä moderni EVO37-tulkinta 037:n pohjalta myytiin jo loppuun huimasta hinnasta huolimatta, mutta uusia versioita on luvassa.

ABT esitteli hurjan näköisen XGT:n – Audi R8:n joutsenlaulu on katukelpoinen GT2-luokan kilpuri

Nürburgringin Nordschleifella on viime aikoina bongattu testiajoissa kovasti kilpuria muistuttava Audi R8 kadulle rekisteröitynä. Nyt tuon auton taustat selvisivät, kun Audi-virityspajojen eliittiin kuuluva ABT toi julkisuuteen uusimman luomuksensa.

Audi TT:n taru päättyi – yli 25 vuoden aikana ehdittiin valmistaa reilut 660 000 autoa

Audi TT:n taru päättyi ainakin toistaiseksi neljännesvuosisadan ja tarkalleen 662 762 valmistetun yksilön jälkeen.

Fiatin “Mikki Hiiri” on nyt nimensä kaltainen – uusi Topolino sai ylleen Disney-kuosin

Mikki Hiiri tunnetaan Italiassa Topolinona. Saman lempinimen sai myös vuonna 1936 debytoinut ensimmäinen Fiat 500, ja tällä hetkellä Fiatilla on tuotannossa mikrokokoinen sähköauto nimeltään Topolino.

Tyyliniekan uusimmat