Hitti vai huti – ahdettu V8 saa lisävoimaa sähkömoottoreista AC Cobran modernissa tulkinnassa

Vaikka AC tai Shelby Cobran kulta-aika sijoittui 1960-luvulle, klassikkoa saa edelleen suoraan kaupan hyllyltä Shelbyn omien tuotosten ja lukuisten replikavalmistajien ansiosta. Näiden autojen tyyli ja tekniikka on pääosin esikuvan mukaista, mutta nyt lanseeratussa uudelleentulkinnassa kaikki on toisin.

Modernisoidun Cobran taustalla vaikuttaa Knight International -niminen firma, joka on tähän asti keskittynyt lähinnä harvinaisten hyperautojen ja niiden tuotantoslottien myymiseen. Nyt yritys suunnittelee kuitenkin siirtyvänsä myös autojen valmistukseen. Ensimmäinen oma luomus on ristitty Knight Vision R:ksi, ja tavoitteena on yhdistää 1960-luvun klassisten kilpurien ulkonäkö nykypäivän teknisiin standardeihin.

Autosta julkaistiin vasta tietokonekuvia, joten Vision R lienee todellisuudessa vielä kaukana valmiista tuotteesta. Perusmuoto on lainattu klassisesta AC Cobrasta, mutta kori aiotaan tehdä nykytyyliin kokonaan hiilikuidusta. Cobran linjoja on höystetty monenlaisilla spoilereilla, diffuusoreilla ja ilma-aukoilla, joiden sopivuudesta vuosikymmenten takaiseen konseptiin voidaan olla montaa mieltä. Ainakin turvallisuus lienee klassista esikuvaa paremmalla tasolla, koska ympäriajon sattuessa matkustajia suojaavat koriin integroidut massiiviset hiilikuituiset kaaret.

Osan ohjaamosta voi kuulemma peittää tonneau cover -tyyppisellä suojalla, ja varustelistalle kuuluvat myös titaaninen pakoputkisto, keskimuttereilla lukittavat hiilikuituvanteet sekä hiilikuitukeraamiset jarrulevyt. Sisustasta ei ole julkaistu vielä edes tietokonekuvia, mutta valmistajan mukaan Vision R saa Recaron hiilikuituiset kuppipenkit, täydellisen multimedialaitteiston ja lisättyä todellisuutta hyödyntävän digimittariston, jonka tiedot heijastetaan jollakin tavalla kuskin näkökenttään, kun käytössä on erityinen kypärä.

Suosittelemme

Perinteitä kunnioittavana voimanlähteenä palvelee puolestaan mekaanisesti ahdettu 5,2-litrainen veekasi, jonka luovuttamat reilut 770 heppaa ohjataan takapyörille. Tässä ei ollut kuitenkaan vielä kaikki, koska etupyörät saavat 355 hevosvoiman edestä lisäpotkua kahden sähkömoottorin ansiosta. Tämän myötä Knight Vision R olisi nelivetoinen, ja kokonaistehoksi kerrotan komeat 1125 heppaa.

Sähkömoottoreiden tarvitsema virta saadaan kuulemma litiumioniakuilta, ja koko komeuden painoksi ilmoitetaan vain 907 kiloa monimutkaisesta hybriditekniikasta huolimatta. Tämä kuulostaa jo melkeinpä liian hyvältä ollakseen totta, vaikka autossa onkin kokonaan hiilikuidusta leivottu korirakenne. Alustassa aiotaan luottaa ruotsalaisen Öhlinsin osaamiseen, ja jousituksen mainostetaan olevan täysin säädettävää mallia.

Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, Vision R:n tuotanto rajoitetaan 500 yksilöön ja autojen hinnat alkavat reilusta 420 000 eurosta. Valmistuksen aloitusajankohdasta ei ole kuitenkaan mitään tietoa, joten voi hyvin olla, että Knight International etsii vasta potentiaalisia ostajia nyt julkaistujen tietokonekuvien ja teknisten visioidensa avulla.

LähdeCarscoops

Lue lisää