Historic Grand Race 2023 – katso parhaat palat Ahveniston varikolta ja harjun laelta

Tänä viikonloppuna Ahveniston radalla järjestettiin jälleen Historic Grand Race, jota voi kutsua tapahtumanakin lähes historialliseksi. Tämän vuoden kisaviikonloppu oli nimittäin jo 33. lajissaan, ja eri aikakausien kilpurit pääsivät radalle tuttuun tapaan sekä lauantaina että sunnuntaina.

Historic-väen kauden päätapahtuma on myös melkoinen ulkoilmanäyttely monenlaiselle harrastekalustolle. Keskityimme tänä vuonna ratatapahtumien sijasta kilpurien kuvaamiseen Ahveniston varikolla, ja sen jälkeen reippailimme mäkeä ylös harjun laelle. Siellä odotti tuttuun tapaan paikalle tulleiden katsojien harrasteautoparkki, joka riittää jo itsessään syyksi piipahtaa Ahvenistolla juuri tänä viikonloppuna.

Säiden haltijat ovat useimmiten suosineet Ahvenistoa Historic Grand Racen aikana, ja niin kävi tänäkin vuonna. Sunnuntaina aurinko porotti melkein pilvettömältä taivaalta ja lämpötila hätyytteli hellelukemia, joten radalla vallitsivat lähes optimiolosuhteet ja toisaalta ainakaan keli ei estänyt ketään saapumasta paikalle omalla harrasteautolla.

Tässä siis tämän sunnuntain parhaat palat Ahvenistolta, joka ansaitsisi ratanakin jo melkein suojelukohteen statuksen. Hämeenlinnan harjumaisemissa kiemurteleva Ahvenisto on nimittäin Suomen vanhin yhä aktiivikäytössä oleva kilparata, ja koko Euroopastakaan ei löydy montaa moottorirataa, joka olisi säilynyt profiililtaan käytännössä muuttumattomana yli 55 vuoden ajan.

Lue lisää