Historic Grand Race 2022 – katso kuvakooste Ahveniston helteestä

Elokuun loppupuolen perinteisiin kuuluu Historic Grand Race, joka ajettiin tänä vuonna jo 32. kerran Ahveniston radalla. 55-vuotiasta rataakin voi jo kutsua hyvällä syyllä historialliseksi, joten menneiden vuosikymmenten kilpurit ovat syheröisellä Ahvenistolla kuin kotonaan. Historic Grand Race päästiin järjestämään myös koronavuosina, mutta silloin radalla oli pääosin suomalaiskuskeja. Tänä vuonna rajoituksista ei ole enää tietoakaan, joten Ahvenistolla nähtiin jälleen myös ruotsalaiskilpailijoita.

Erikoisvakio- ja GTS-luokkien kalusto oli tuttuun tapaan parhaimmillaan kuvankaunista, eikä tuon ajan autojen äänissäkään ole pahemmin valittamista. Ehkäpä komeimmin Ahveniston rinteisiin kaikui amerikkalaisten voimamoottorien jylinä, ja kilpurien kokoskaalakin ulottui full size -kokoisesta Ford Galaxiesta piskuisiin Mineihin.

Koppiautojen rataharrastamisen edullisempaa päätä esittelivät puolestaan esimerkiksi Fiat 127:illa ajettava Ratapotti sekä Suomen vanhin edelleen käynnissä oleva rataluokka, eli Mini 1000. Vapaammin ratakäyttöön muokatuille autoille olivat omat Roadsport-sarjansa, kun taas eri aikakausien pikkuformulat, Subaru Sportit ja Caterham-tyyliset Locostit edustivat kilpureita joissa vain taivas on kattona.

Ainakin lauantaina eri lähtöjen aikataulut pitivät todella hyvin, koska ulosajoja tai muitakaan haavereita ei nähty kuin muutamia. Tähän oli osansa kuivalla kelillä, joka oli varmasti myös yksi historian helteisimmistä Historic Grand Race -viikonlopun aikana. Viilennystä katsomorinteen paahteeseen sai kävelemällä esimerkiksi harjun laen puiden varjoon, jossa riitti myös silmänruokaa katsojien klassikkoautoja esitelleen harrasteparkin myötä.

Suosittelemme

Yhdeksi Suomen suurimmista rata-autokilpailuista kohonnut Historic Grand Race oli jälleen kerran hyvin onnistunut kokonaisuus, joten tästä on hyvä jatkaa Gulf Historic Race Cupin seuraavaa kisaa kohti, joka järjestetään syyskuussa Kymiringillä.

Historic Grand Race 2022 kuvagalleria:

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Uusi Daihatsu Taft haluaa haastaa jälleen Suzuki Jimnyn maastossa

Daihatsu Taft on jääny Suomessa toistaiseksi aika vieraaksi automalliksi, mutta kyseessä on alkujaan täälläkin paremmin tunnetun Suzuki Jimnyn kilpailija.

Dacian SUV-suosikki uudistuu – kolmannen sukupolven Dusteria saa myös hybridinä

Osittain kierrätysmuovista valmistettu Dacia Duster siirtyy kolmanteen sukupolveensa, joka on edeltäjäänsä näyttävämpi ja sähköisempi.

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Tyyliniekan uusimmat