“Hirviö” entisöitiin entiseen loistoonsa – tämä Alfa Romeo SZ palveli aikanaan tehtaan testiautona

1980-luvun lopulla esitelty Alfa Romeo SZ ei ole todellakaan mikään klassinen kaunotar, mutta persoonallisuutta autolla riittää. Nyt tehtaan entinen testiyksilö on jälleen samassa kunnossa kuin reilut 30 vuotta sitten.

Stellantis-konsernin italialaishaaran FCA Classiche sai juuri valmiiksi vuoden 1989 SZ:n, eli ”Il Mostron” entisöinnin kovan työn jälkeen. Alfan lempinimi tarkoittaa suomeksi hirviötä, mikä selittyy katsomalla auton muotoja. Entisöity yksilö palveli uutena tehtaan omassa käytössä Baloccon testiradalla, ja sitä hyödynnettiin myös SZ:n ensimmäisissä pressikuvissa.

Tämän auton ja myöhempien tuotantoyksilöiden välillä on muutamia ratkaisevia eroja, kuten testiauton puukehäinen ratti ja valkopohjaiset mittarit myöhemmin käytettyjen mustien tilalla. SZ purettiin entisöinnin aluksi täysin palasiksi, ja komposiittimuovista valmistetut koripaneelitkin irrotettiin autosta. Myös sisusta käytiin täysin läpi, joten vaaleanruskeat nahkapenkit ovat jälleen uudenveroisessa kunnossa.

Moottorista ei mainita mitään, mutta ehkäpä kolmilitraisen V6:n 210 heppaa ja 245 newtonmetriä olivat tallella kuin Alfan nuoruuden päivinä. SZ:n mielipiteitä jakavat kulmikkaat linjat syntyivät tietokoneavusteisen CAD/CAM-suunnittelun ensivaiheen hedelmänä. Vaikka Alfan muodoissa on jopa tiiliskivimäisiä elementtejä, auton ilmanvastuskerroin oli jopa ennätyksellisen alhainen aikalaisekseen.

Suosittelemme

Vaikka Alfan SZ-mallinimi on lyhenne sanoista Sprint Zagato, designista vastasi kuitenkin italialaismerkin oma muotoilija Robert Opron. Mallinimellä haettiin muotoilun sijasta yhteyttä 1960-luvun alun alkuperäiseen Giulietta SZ:hen. Zagato vastasi kylläkin uudemman SZ:n tuotannosta, ja autoja naputeltiin kasaan kaikkiaan 1036 yksilöä vuosina 1989-1991. Kaikissa oli koodilla Rosso Alfa 130 -tunnettu punainen kori, joka sai kontrastia Grigio Scuro 633 -sävyllä maalatusta tummasta katosta. Lisäksi valikoimaan kuului RZ-avomalli, joita valmistettiin ainoastaan 278 yksilöä.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Kimeran uusi tulkinta Lancia 037:stä myytiin jo loppuun – seuraavaksi tulossa ovat nelivetomalli ja rataspesiaali

Markku Alén nimesi aikoinaan Lancia 037:n maailman kauneimmaksi ralliautoksi, ja Lancian taika vetoaa faneihin vielä neljä vuosikymmentä myöhemminkin. Italialaisen Kimeran tekemä moderni EVO37-tulkinta 037:n pohjalta myytiin jo loppuun huimasta hinnasta huolimatta, mutta uusia versioita on luvassa.

ABT esitteli hurjan näköisen XGT:n – Audi R8:n joutsenlaulu on katukelpoinen GT2-luokan kilpuri

Nürburgringin Nordschleifella on viime aikoina bongattu testiajoissa kovasti kilpuria muistuttava Audi R8 kadulle rekisteröitynä. Nyt tuon auton taustat selvisivät, kun Audi-virityspajojen eliittiin kuuluva ABT toi julkisuuteen uusimman luomuksensa.

Audi TT:n taru päättyi – yli 25 vuoden aikana ehdittiin valmistaa reilut 660 000 autoa

Audi TT:n taru päättyi ainakin toistaiseksi neljännesvuosisadan ja tarkalleen 662 762 valmistetun yksilön jälkeen.

Fiatin “Mikki Hiiri” on nyt nimensä kaltainen – uusi Topolino sai ylleen Disney-kuosin

Mikki Hiiri tunnetaan Italiassa Topolinona. Saman lempinimen sai myös vuonna 1936 debytoinut ensimmäinen Fiat 500, ja tällä hetkellä Fiatilla on tuotannossa mikrokokoinen sähköauto nimeltään Topolino.

Tyyliniekan uusimmat