Hippibussi virtaviivaperällä – USA:ssa kaupitellaan todella erikoista Volkkaria

Amerikkalaiselta Bring a Trailer -myyntisivustolta löytää välillä todellisia autokummajaisia. Tarjonnan erikoisimpaan päähän kuuluu esimerkiksi bussivolkkari, joka näyttää tutulta vain edestäpäin katsottaessa.

Cascadia-nimisen liikkeen myyntiin laittamasta erikoisuudesta on tätä kirjoitettaessa tarjottu 63 000 dollaria, mutta huutokauppaa on vielä useampi tunti jäljellä. Tavallisena junakeulabussina taipaleensa aloittanut vuoden 1959 Volkswagen Type 2 saa kiittää ulkoasustaan Jeff Gagnonia, joka aloitti kattavat muutostyöt autotaitelijaksi tituleeratun Randy Grubbin johdolla vuonna 2018.

Kuva: Bring a Trailer

Volkstreamiksi risityn luomuksen nimi tulee peräpään yläosasta, joka on muotoiltu vanhojen amerikkalaisten matkailuvaunujen edustamaan virtaviivatyyliin niiteillä kasatusta kiiltävästä alumiinipellistä. Myös perän alapuoli on pyöristetty samaan malliin, joten autosta on turha etsiä enää konehuoneen luukkua tai takalasia. Alun perin 11-ikkunaisessa bussissa on muutostöiden jälkeen 20 ikkunaa, ja etulasit pystyy aukaisemaan safari-tyyliin.

Kuva: Bring a Trailer

Valoa kabiiniin saadaan myös tehtaan jäljiltä olevasta kangaskatosta. Istuimet on verhoiltu sinivalkoisen ulkokuoren kanssa sointuvalla sinisellä kankaalla, ja etupenkit ovat pyörivää mallia. Vintage-henkinen tyyli hämää kuitenkin, koska bussin voimanlähteenä palvelee vuoden 2000 Subaru Legacysta lainattu 2,5-litrainen bokserinelonen Freeway Flyerin nelipykäläisen manuaalin kaverina. Tekniikan moderneihin herkkuihin kuuluvat myös Wilwoodin levyjarrut edessä, hammastanko-ohjaus, takapään erillisjousitus sekä ledivalot takana.

Kuva: Bring a Trailer

Streamline-bussi oli valmistumisensa jälkeen esillä vuoden 2019 SEMA Show’ssa, ja se on nähty myös Jay Leno’s Garagessa ennen päätymistään Oregonissa toimivan myyjäliikkeen käsiin. Matkamittari nollattiin muutostöiden aikana, ja sen jälkeen autolla on ajettu 8100 mailia. Niistä todistavat keulan muutamat kiveniskemät, mutta muuten kunto vaikuttaisi olevan edelleen lähes virheetön.

Kuva: Bring a Trailer
Kuva: Bring a Trailer

Lue lisää