Hippibussi virtaviivaperällä – USA:ssa kaupitellaan todella erikoista Volkkaria

Amerikkalaiselta Bring a Trailer -myyntisivustolta löytää välillä todellisia autokummajaisia. Tarjonnan erikoisimpaan päähän kuuluu esimerkiksi bussivolkkari, joka näyttää tutulta vain edestäpäin katsottaessa.

Cascadia-nimisen liikkeen myyntiin laittamasta erikoisuudesta on tätä kirjoitettaessa tarjottu 63 000 dollaria, mutta huutokauppaa on vielä useampi tunti jäljellä. Tavallisena junakeulabussina taipaleensa aloittanut vuoden 1959 Volkswagen Type 2 saa kiittää ulkoasustaan Jeff Gagnonia, joka aloitti kattavat muutostyöt autotaitelijaksi tituleeratun Randy Grubbin johdolla vuonna 2018.

Kuva: Bring a Trailer

Volkstreamiksi risityn luomuksen nimi tulee peräpään yläosasta, joka on muotoiltu vanhojen amerikkalaisten matkailuvaunujen edustamaan virtaviivatyyliin niiteillä kasatusta kiiltävästä alumiinipellistä. Myös perän alapuoli on pyöristetty samaan malliin, joten autosta on turha etsiä enää konehuoneen luukkua tai takalasia. Alun perin 11-ikkunaisessa bussissa on muutostöiden jälkeen 20 ikkunaa, ja etulasit pystyy aukaisemaan safari-tyyliin.

Kuva: Bring a Trailer

Valoa kabiiniin saadaan myös tehtaan jäljiltä olevasta kangaskatosta. Istuimet on verhoiltu sinivalkoisen ulkokuoren kanssa sointuvalla sinisellä kankaalla, ja etupenkit ovat pyörivää mallia. Vintage-henkinen tyyli hämää kuitenkin, koska bussin voimanlähteenä palvelee vuoden 2000 Subaru Legacysta lainattu 2,5-litrainen bokserinelonen Freeway Flyerin nelipykäläisen manuaalin kaverina. Tekniikan moderneihin herkkuihin kuuluvat myös Wilwoodin levyjarrut edessä, hammastanko-ohjaus, takapään erillisjousitus sekä ledivalot takana.

Kuva: Bring a Trailer

Streamline-bussi oli valmistumisensa jälkeen esillä vuoden 2019 SEMA Show’ssa, ja se on nähty myös Jay Leno’s Garagessa ennen päätymistään Oregonissa toimivan myyjäliikkeen käsiin. Matkamittari nollattiin muutostöiden aikana, ja sen jälkeen autolla on ajettu 8100 mailia. Niistä todistavat keulan muutamat kiveniskemät, mutta muuten kunto vaikuttaisi olevan edelleen lähes virheetön.

Kuva: Bring a Trailer
Kuva: Bring a Trailer

2 KOMMENTIT

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Kimeran uusi tulkinta Lancia 037:stä myytiin jo loppuun – seuraavaksi tulossa ovat nelivetomalli ja rataspesiaali

Markku Alén nimesi aikoinaan Lancia 037:n maailman kauneimmaksi ralliautoksi, ja Lancian taika vetoaa faneihin vielä neljä vuosikymmentä myöhemminkin. Italialaisen Kimeran tekemä moderni EVO37-tulkinta 037:n pohjalta myytiin jo loppuun huimasta hinnasta huolimatta, mutta uusia versioita on luvassa.

ABT esitteli hurjan näköisen XGT:n – Audi R8:n joutsenlaulu on katukelpoinen GT2-luokan kilpuri

Nürburgringin Nordschleifella on viime aikoina bongattu testiajoissa kovasti kilpuria muistuttava Audi R8 kadulle rekisteröitynä. Nyt tuon auton taustat selvisivät, kun Audi-virityspajojen eliittiin kuuluva ABT toi julkisuuteen uusimman luomuksensa.

Audi TT:n taru päättyi – yli 25 vuoden aikana ehdittiin valmistaa reilut 660 000 autoa

Audi TT:n taru päättyi ainakin toistaiseksi neljännesvuosisadan ja tarkalleen 662 762 valmistetun yksilön jälkeen.

Fiatin “Mikki Hiiri” on nyt nimensä kaltainen – uusi Topolino sai ylleen Disney-kuosin

Mikki Hiiri tunnetaan Italiassa Topolinona. Saman lempinimen sai myös vuonna 1936 debytoinut ensimmäinen Fiat 500, ja tällä hetkellä Fiatilla on tuotannossa mikrokokoinen sähköauto nimeltään Topolino.

Tyyliniekan uusimmat