Hinnaston kallein Bemari tarjoaa tehoa ja luksusta – M760Li:ssä on 610-heppainen tuplaturbo-V12 ja riittävästi takajalkatilaa

BMW on viime vuosina yrittänyt kovasti muuttaa imagoaan ympäristötietoisempaan suuntaan. I3-sähköauto ja i8-hybridisportti ovat kyllä hienoja tekniikan taidonnäytteitä, mutta suurin osa asiakkaista on silti pitäytynyt perinteisemmissä malleissa. Sporttisten M-autojen kysyntä on itse asiassa kasvanut niin suureksi, että tehtaalla on ollut vaikeuksia valmistaa niitä tarpeeksi nopeasti.

7-sarjasta ei ole kuitenkaan esitelty aitoa M-versiota, vaan sellaista haluavien täytyy tyytyä M Performance -mallistoon kuuluvaan M760Li:hin. Ulkonäkönsä puolesta auto ei juuri eroa ”tavallisesta”, M Sport -paketilla varustetusta pitkästä Seiskasta, mutta pellin alla on sen verran potkua, että luksussporttia voisi yhtä hyvin kutsua myös M7:äksi. Autoa vauhdittaa todellinen viherpiipertäjien kauhu, eli 6,6-litrainen bensa-V12 kahdella turbolla.

Siitä irtoaa peräti 610 heppaa ja murskaava 800 newtonin vääntö, eli voimaa on enemmän kuin yhdessäkään aidossa Ämmässä. Iso luksuslimusiini singahtaa tämän padan ja xDrive-nelivedon turvin vain 3,7 sekunnissa nollasta sataan, ja lisävarusteena saatavan M Driver’s Packagen myötä rajoitin puuttuu peliin vasta 305 km/h:n nopeudessa. Takapenkillä istuvan herrasväen kannattaa siis kilistellä samppanjalasejaan vähän varovaisemmin, kun Aaltonen päättää polkaista kaasun pohjaan.

Kahdeksanvaihteisen automaatin vaihto-ohjelmia on säädetty M Performance -hengessä, ja laatikko on optimoitu toimimaan mahdollisimman sulavasti ahdetun V12:n kanssa. Aktiivisen kallistuksenvaimennuksen, nelipyöräohjauksen ja 20-tuumaisten pyörien luvataan mahdollistavan luokkansa sporttisin kyyti, mutta mukavuuttakaan ei ole unohdettu. Niinpä takaosaston lattiamatot ovat erityisen pehmeää mallia, ja nappanahkaa, alcantaraa sekä mustaa puuta on viljelty ympäri ohjaamoa. Lisäksi autossa on luonnollisesti kattava valikoima viimeistä huutoa edustavia ajoavustimia.

Suosittelemme

M760Li xDriven saa muuten haluttaessa myös arvokkaamman näköisenä V12 Excellence -versiona, jossa on panostettu hienostuneeseen luksukseen M Sport -kilkkeiden sijasta. Excellence ei siis juuri erotu ulkoisesti edustuskäytössä olevista perus-Seiskoista, mutta kulku ja varusteet ovat toki huippumallin statuksen mukaiset. Samaa voidaan sanoa hinnasta, koska M760 Li maksaa Suomessa reilut 316 000 euroa. Kyseessä on siis hinnaston kallein Bemari, mutta omalla tavallaan kyseessä on lähes erikoistarjous. Pahin kilpailija, eli Mercedes-AMG S 65 L maksaa nimittäin yli 440 000 euroa!

LähdeBMW

Aihepiirin uusimmat

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Romukuntoisten Teslojen virta Pohjois-Amerikasta Ukrainaan voi olla vaarassa loppua

Yhdysvalloista ja Kanadasta päätyy vakuutusyhtiöiden kautta vaurioituneita sähköautoja Ukrainaan, jossa mekaanikot korjaavat ja myyvät niitä korkeista polttoainekustannuksista kärsiville.

Tyyliniekan uusimmat