Hilseenpoistoa brittityyliin – Aston Martinin avomallinen DB12 Volante yltää 325 km/h:n huippuihin

Aston Martin esitteli muutama kuukausi sitten uuden DB12:n, joka on todellisuudessa DB11-edeltäjän kattava facelift päivitetyllä tekniikalla. Nyt umpikattoisen coupén rinnalle tuotiin DB12:n avoversio, joka on Aston-kielellä perinteiden velvoittamana Volante.

Katon poistaminen ei ole pilannut DB12:n linjoja, vaan Aston Martinin ”super toureriksi” kutsuma gran turismo on maailman kauneimpia uusia autoja myös avomallisena. Ylellistä GT-henkeä alleviivaa kangaskatto, jossa on peräti kahdeksan eristekerrosta melutason pitämiseksi kurissa gran turismo -tyyliin matkatessa. Katto avautuu 14 sekunnissa, kun taas sulkeminen vie kaksi sekuntia pidempään. Katon operointi onnistuu vauhdissakin ja jopa vastatuulessa 50 km/h:n nopeuteen asti.

Kuva: Aston Martin

Kattoa voi liikutella myös avaimen kaukosäädöllä auton ulkopuolelta korkeintaan kahden metrin etäisyydeltä. Vakiona DB12:n kangaskatto on musta, mutta väriksi voi valita myös punaisen, sinisen tai mustan ja hopean yhdistelmän. Ulko- sekä sisävärienkin valikoima on hyvin kattava, ja lisää yksilöintimahdollisuuksia saa Q by Aston Martin -osaston kautta laittamalla kättä vielä syvemmälle taskuun.

Coupén tavoin Volanten ainoana voimanlähdevaihtoehtona toimii nelilitrainen tuplaturbo-V8, joka luovuttaa 680 hevosvoiman huipputehon ja 800 newtonmetrin maksimiväännön. Nollasta sataan pyrähdetään 3,7 sekunnissa, eli DB12 Volante on tässä suhteessa vain 0,1 sekuntia umpikattoista sisartaan hitaampi. Huippunopeuden suhteen eroja ei ole, eli molemmat korimallit yltävät komeasti 325 km/h:n lukemaan.

Kuva: Aston Martin

Voimavarat välitetään perinnetyyliin pelkille takapyörille momentinmuuntimella varustetun kahdeksanpykäläisen automaatin kautta, joka on asennettu transaxle-tapaan taka-akselille. Repertuaariin kuuluvat myös sähköinen lukkoperä sekä hiilikuituinen kardaaniakseli. Hidastuvuudesta huolehtivat puolestaan edessä 400- ja takana 360-milliset jarrulevyt, mutta lisähintaan saatavilla ovat myös 27 kilon verran painoa säästävät hiilikuitukeraamiset jarrut. DB12 Volanten taotut vanteet ovat 21-tuumaiset, ja ne on pyöräytetty autoa varten räätälöidyille Michelinin Pilot Sport 5 -kumeille.

Kuva: Aston Martin

Sisältä löytyy coupén tavoin edeltäjään verrattuna täysin uusi kojelauta, joka kätkee sisälleen myös uuden tietoviihdejärjestelmän 10,25-tuumaisella kosketusnäytöllä sekä langattomalla yhteydellä Android Autoon ja Applen CarPlayhyn. Lämmityksen ja ilmastoinnin kaltaisille usein käytetyille toiminnoille on maltettu jättää muutama nappikin kosketusnäyttöä täydentämään. Äänentoistojärjestelmä on vakiona 390-wattinen ja varustettu 11 kaiuttimella, mutta lisähintaan tarjolla ovat myös Bowers & Wilkinsin 1170-wattiset hifit 15 kaiuttimella.

Suosittelemme

Kuva: Aston Martin

DB12:n julkinen ensiesiintyminen tapahtuu Kalifornian Montereyn ”autoviikolla”, ja tuotanto starttaa tämän vuoden kolmannen neljänneksen mittaan. Ensimmäisiä asiakastoimituksia voidaan puolestaan odotella vuoden viimeisten kuukausien aikana.

Kuva: Aston Martin

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Kiinalaiset sähköautot valtaavat maailmaa, mutta Yhdysvalloissa niitä ei ole nähty

Arvioiden mukaan Kiina tuottaa jo 60 prosenttia kaikista myydyistä sähköautoista tänä vuonna. Pohjois-Amerikassa kadut kuitenkin kumisevat tyhjyyttään kiinalaisista sähköautoista.

DEFA Power: Älykäs ja edullinen sähköauton latausasema

DEFA toi tänä vuonna markkinoille uuden latausaseman kiinteällä latauskaapelilla. Uusia sähköautojen latausasemia julkaistaan ​​koko ajan, eikä valinta ole kuluttajana helppoa. Hinnat ja ominaisuudet vaihtelevat paljon.  DEFA...

Sähköautokanta jatkaa kasvuaan – näitä sähköautoja rekisteröidään eniten Suomessa

Suomen täyssähköisten autojen osuus autokannasta jatkaa kasvuaan. Tuoreessa Sähköinen liikenne ry:n teettämässä raportissa kerrotaan, että jo yli joka kolmas Suomen teillä liikkuva sähköauto on...

Kerrankin kevyt sähköauto – David Brownin muokkaama klassikko-Mini painaa vain 640 kiloa

Suurin osa sähköautoista on merkittävästi polttomoottorivastineitaan painavampia möhkäleitä, mikä on melkoisessa ristiriidassa ympäristöä säästävän ekoauton idean kanssa. Asia on kuitenkin toisin, kun sähköauton lähtökohta on esitelty vuonna 1959.

Tyyliniekan uusimmat