Hennesseyn virittämä Exorcist on maailman nopein uusi Camaro – auto ylsi 349 km/h:n huippuihin

Vaikka amerikkalaisten muskeliautojen varsinainen kulta-aika ajoittui 1960- ja 1970-lukujen taitteeseen, modernit jenkkimuskelit ovat jättäneet teholukemillaan klassiset esikuvansa jo kauas taakseen. Viime aikoina kulman kunkkuna on häärinyt Dodge Challenger SRT Demon, joka on vielä pohjana käytettyä Hellcat-Challengeriakin nopeampi. Demonia vauhdittaa mekaanisesti ahdettu 6,2-litrainen veekasi, josta irtoaa yli 850 heppaa. Auton pitäisi yltää näillä avuin alle 10 sekunnin varttimailiaikoihin, ja huippunopeudeksi kerrotaan hitusen yli 320 km/h.

GM:n ja Fordin tehdasmuskeleista ei ollut viime aikoina kunnon vastusta Demonille ainakaan suoraan ajettaessa, joten maineikas virityspaja Hennessey tuli hätiin pelastamaan Chevroletin kunnian. Hennessey kehitti viimeisimmän Camaro ZL1:n pohjalta Exorcistiksi nimetyn luomuksen, jossa käytetään myöskin kompressoriahdettua 6,2-litraista kasia. Tässä tapauksessa pannu luovuttaa peräti 1000 hevosvoimaa, ja vääntöäkin on vähemmän kitsaat 1350 newtonmetriä. Autoon on tehty monia muitakin muutoksia moottorin lisäksi, joten sen pitäisi olla nopea myös mutkissa.

Muutostöistä pitää pulittaa 55 000 dollaria, joten Camaro ZL1:n metamorfoosi Exorcistiksi ei ole halpaa hupia. Hennessey halusi nyt osoittaa, mitä tuolla rahalla saa. Virityspaja vei auton Uvalde Proving Grounds -nimiselle testiradalle, jossa se sai antaa kaikkensa. Tulokseksi saatiin lähes Lamborghini Aventadorin tasoa oleva 349 km/h:n huippunopeus, johon Exorcist kiihtyi hyvin vaivattomasti. Parantamisen varaakin olisi vielä ollut, jos matka ei olisi loppunut kesken.

Hennesseyn testikuskin piti nimittäin hidastaa testiradalla olleen mutkan kohdalla, joten auton potentiaalista ei saatu vielä täyttä käsitystä. Optimiolosuhteissa Exorcist olisi ehkä pystynyt rikkomaan 220 mph:n rajapyykin, joka tarkoittaa n. 354 km/h:n nopeutta. Ainakin huippunopeuden osalta Dodge Demon jää siis selvästi Hennesseyn luomuksen taakse, mutta kiihdytyssuoralla autojen paremmuutta ei ole vielä ratkottu.

Suosittelemme

Hennessey on ottanut nämäkin tarpeet huomioon, ja niinpä Exorcistiin saa noin 9000 taalalla varttimailin koitoksia varten optimoidun paketin. Se pitää sisällään 20-tuumaiset vanteet, kiihdytysajoon tarkoitetut slicksit, vahvistetun kardaaniakselin, auton pohjaan integroidun tunkin ja työkalusarjan. Jäämme siis odottelemaan Demonin ja Exorcistin kaksinkamppailua 400 metrin suoralla.

LähdeCarscoops

Lue lisää