Hennessey Venom F5 aikoo haastaa Bugatti Chironin – huippunopeudeksi luvataan yli 480 km/h

Bugatti Chiron on tällä hetkellä hyperautojen kuumin nimi. VW-konsernin legendaarisen elsassilaisbrändin luomuksessa on 1500 hevosvoiman tehon tuottava neliturboinen W16, jonka turvin Chiron singahtaa nollasta sataan alle 2,5 sekunnissa. Huippunopeus on rajattu 420 km/h:n lukemaan, mutta todelliset huiput ovat vielä vahvistamatta. Lukemaa saadaan odotella ensi vuoteen asti, jolloin Bugatti lähtee tavoittelemaan tuotantoautojen uutta nopeusennätystä.

Chironin edeltäjä Veyron joutui jossakin vaiheessa luovuttamaan maailman nopeimman tuotantoauton tittelin jenkkipaja Hennesseyn rakentamalle Venom GT:lle, ja mittelö siirtyy nyt uudelle kierrokselle. Hennessey on nimittäin kehittämässä upouutta Venom F5:tä, joka esitellään vielä tämän vuoden aikana. Hyperauto on saanut nimensä maailman nopeimman ja voimakkaimman tuulen, eli F5-tornadon mukaan. Puhuri yltää 420-511 km/h:n nopeuteen, mikä antaa osviittaa myös uuden Hennesseyn suorituskyvystä.

Lukemia ei ole vedetty hatusta, vaan tarkoituksena on heittää suora haaste Bugatti Chironille. Tavoitteena on yltää noin 300 mph:n, eli 482 km/h:n huippuihin. Tämä lukema voisi olla jo sitä tasoa, että Chiron saattaisi jäädä kakkoseksi todellisenkin huippunopeutensa osalta, mutta tässä vaiheessa kaikki on vielä spekulaatiota.

Hennesseyn edellinen Venom GT oli rakennettu Lotus Elisen pohjalta, mutta uusi F5 suunnitellaan täysin puhtaalta pöydältä. Sekä alusta että muotoilu ovat siis kokonaan jenkkifirman omaa käsialaa, ja autoa mainostetaan myös huippukevyeksi. Tarkkoja lukuja ei ole vielä julkaistu, mutta F5:lle siunaantuu varmasti vähemmän massaa kuin lähes kahden tonnin painoiselle Chironille.

Suosittelemme

Auton moottoristakaan ei ole annettu vielä tarkempia tietoja, mutta teholukema on suostuttu sentään kertomaan. Se on täsmälleen samat 1500 hevosvoimaa kuin Bugattissa. Täysin katulaillisen hyperauton pitäisi kuulemma pinkaista nollasta sataan tasan kahdessa sekunnissa, eli ainakin tässä suhteessa Hennesseyn luomus on jättämässä Chironin taakseen.

F5 edustaa firman perustajan John Hennesseyn mukaan pyörien päälle nostettua hienostunutta aggressiivisuutta, ja autosta on jo julkaistu pari virallista tietokonekuvaa. Niissä komeilevassa hypersportissa on nähtävissä vaikutteita mm. McLaren P1:stä ja Ferrari LaFerrarista, mutta kokonaisuus on silti omanlaisensa. Jäämme odottelemaan auton lopullista esittelyä ja kunnon taistoa Bugatti Chironin kanssa maailman nopeimman tuotantoauton tittelistä.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Romukuntoisten Teslojen virta Pohjois-Amerikasta Ukrainaan voi olla vaarassa loppua

Yhdysvalloista ja Kanadasta päätyy vakuutusyhtiöiden kautta vaurioituneita sähköautoja Ukrainaan, jossa mekaanikot korjaavat ja myyvät niitä korkeista polttoainekustannuksista kärsiville.

Tyyliniekan uusimmat