Harvinainen periskooppi-Lambo tarjolla – tämä Countach on 55. valmistunut yksilö

Lamborghini Countach on ollut viime aikoina yksi automaailman trendiaiheista mallin 50-vuotisjuhlan ja muutama kuukausi sitten esitellyn upouuden retrotulkinnan myötä. Pian myyntiin tulee klassinen Countach, jossa on erikoinen kattoratkaisu.

Kun Lamborghini esitteli ensimmäisen Countachin LP 500 -nimisen prototyypin keväällä 1971 Geneven autonäyttelyssä, moni näyttelykävijä pidätti henkeään. Ylöspäin aukeavilla ovilla varustettu terävälinjainen luomus Marcello Gandinin kynästä oli jotakin aivan ennennäkemätöntä, ja myös edeltävään Miuraan verrattuna loikka tyylin osalta oli huima. Moottorina palveli edelleen V12, mutta Countachissa se oli sijoitettu pitkittäin. Niinpä kuski ja repsikka istuivat autossa varsin edessä, ja eteenpäin Countachista pystyi tähystämään melko ison tuulilasin kautta, joka oli kuitenkin todella viistossa kulmassa.

Takanäkymästä ei Geneven prototyypissä juuri välitetty, mutta pari vuotta myöhemmin esiteltyä tuotantomallia varten Lamborghinin piti keksiä jokin uusi ratkaisu. Sellainen saatiin kattopeltiin luodusta ”kanavasta”, jonka oli tarkoitus tarjota näkymä auton taakse sisäpeilin ja pienen ikkunan kautta. Ratkaisu ei tietenkään ollut sukellusveneissä käytettyjen periskooppien veroinen, mutta tällaisella katolla varustetut alkupään Countachit tunnetaan silti ”Periscopio”-malleina.

Lamborghini rakensi 157 tällaista autoa, kunnes katto muuttui tavanomaisemmaksi. 55. valmistunut yksilö vuodelta 1975 tulee reilun parin viikon päästä tarjolle RM Sotheby’sin järjestämään huutokauppaan, joka pidetään Ranskan Le Castelletissa Paul Ricardin radalla. Lambo kuuluu arvoautojen kokoelmaan, jonka on kerännyt kasaan ranskalainen varustamoperijä ja klassikkoautokauppias Jean Guikas. Countachin lopulliseksi myyntihinnaksi arvioidaan 750 000 – 900 000 euroa, mutta hintavarausta ei ole.

Suosittelemme

Punaisena tehtaalta lähtenyt auto toimitettiin uutena Italian Milanoon ensimmäiselle omistajalleen. Vuonna 1977 Lambo siirtyi Bolognaan, josta se laivattiin jo vuoden päästä kolmannelle omistajalleen USA:n Pennsylvanian Pittsburghiin. Siellä Countach viihtyi seuraavat 12 vuotta. Seuraavaksi vuorossa olivat neljäs, viides ja kuudes omistaja Kaliforniassa. Vuoden 2003 California Concoursin aikana Lambo kohtasi jopa muotoilijansa, kun Marcello Gandini piirsi nimikirjoituksensa superauton kojelautaan.

Vuosina 2006-2007 Countachiin tehtiin moottoriremontti, jonka yhteydessä myös kori ja sisusta käytiin läpi. Töiden loppusummaksi tuli 60 000 dollaria, eli tuolloisen kurssin mukaan vajaat 44 000 euroa. Entisöinnin valmistuttua Lamborghini laivattiin takaisin Eurooppaan. Siitä ei ole kuitenkaan tietoa, milloin auton väri vaihtui punaisesta mustaksi. Alkuperäinen sävy tekisi Countachista todennäköisesti vieläkin arvokkaamman, mutta harvinainen Periscopio-versio on kallis peli mustanakin. Myöhemmän mallin hinta jäisi nimittäin ”vain” noin puolen miljoonan euron tasolle.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Aitoja muskelijenkkejä tulee vielä kerran Eurooppaan – Dodge laivaa Atlantin tälle puolelle 55 Swinger-Challengeria ja -Chargeria

Dodgenkin tulevaisuus on sähköinen, mutta sitä odotellessa muskeliautoistaan tunnettu merkki on lanseerannut markkinoille koko liudan ”Last Call” -erikoisversioita viimeisistä V8-malleistaan. Niitä saadaan myös Eurooppaan pienenpienen erän verran.

Mersun sähköautot saavat “johtotähdet” myös päiväajovaloihin – mallina toimii äskettäin esitelty CLA-konsepti

Mercedes-Benzin EQ-brändättyjen sähköautojen muotoilu ei ole ollut kovin mieleenpainuvaa, koska hieman mitäänsanomattomilla pehmeänpyöreillä linjoilla on pyritty ennen kaikkea pieneen ilmanvastukseen. Jatkossa tiedossa on kuitenkin omaleimaisempaa designia.

Yhden perheen omistama huippuhieno 1967 Pontiac GTO on muskeliautojen aatelia

Jotkut voisivat kutsua tätä autoa jo ylientisöidyksi, mutta voiko 57-vuotiaalle perhekalleudelle antaa liikaa hellyyttä?

Uusi VW Tiguan tuotiin julkisuuteen – suosikki-SUV:ssa on nyt kurvikkaammat linjat ja pistokehybridissä parhaimmillaan 100 kilometrin sähköinen toimintasäde

Volkswagen Tiguan on noussut viime vuosina kaikessa hiljaisuudessa valmistajansa myydyimmäksi malliksi yleisen SUV-buumin vanavedessä. Jossakin vaiheessa myös Tiguan muuttuu täyssähköautoksi, mutta sitä ennen on vielä yhden polttomoottoripohjaisen sukupolven vuoro.

Tyyliniekan uusimmat