Haluaisitko leikkiä presidenttiä – Putinin vanha limo-Mersu olisi nyt myynnissä

Pitkät Ässämersut ovat olleet maailman johtajien suosikkiautoja jo vuosikymmenien ajan. Itänaapurissamme suosittiin neuvostoaikoina vielä maan omia tuotoksia, joihin kuuluivat massiiviset ZIL:it ja pykälää pienemmät Tshaikat, mutta sielläkin siirryttiin länsikalustoon Neuvostoliiton romahtamisen myötä. Vladimir Putin on tosin herättänyt henkiin idean venäläisestä luksuslimusiinista maan hallinnon käyttöön, mutta siinäkin hyödynnetään mm. Porschen osaamista.

Nyt ”Saksan Nettiautossa”, eli Mobile.de:ssä olisi tarjolla Putinin entinen panssaroitu limusiini-Mersu vuodelta 1995. Koska Vladimir Putin astui maan johtoon vasta 2000-luvun taitteessa, auto on todennäköisesti ollut myös hänen edeltäjänsä Boris Jeltsinin käytössä. W140-korinen Mercedes on tuolloisen malliston ehdoton huippuversio, eli V12-koneella varustettu S 600 Pullman Guard.

Guard-lisänimi tarkoittaa B6-/B7-luokkien panssarointia, ja Pullman kertoo tietysti korin jatkamisesta valtiomiesmittoihin. Auto on kuusipaikkainen, ja keskimmäisen penkkirivin istuimilla matkustetaan selkä menosuuntaan. Koko takaosaston pystyy haluttaessa suojaamaan verhoilla uteliailta katseilta. S 600:n kuusilitraisesta V12:sta irtoaa vajaat 400 hevosvoimaa, joilla on melkoinen massa kuljetettavanaan panssaroinnin ja korin jatkopalan vuoksi.

Suosittelemme

21 vuotta vanhaa Mersua on käytetty varsin säästeliäästi, koska sen mittarissa on vasta 25 tuhatta kilometriä. Panssaroituja limusiineja on tehty sen verran pieniä määriä, että niiden hinnat eivät putoa tavallisten luksusautojen tavoin. Niinpä Putinin vanhasta S 600 Pullmanista pyydetään peräti 1,3 miljoonaa euroa, mutta tässä hinnassa on kyllä jo melkoisesti presidenttilisää.

Mercedestä kauppaa moskovalainen Sergei Urov, joten saksalaisella myyntisivustolla tarjolla oleva auto on edelleen Venäjällä. Ehkäpä Sergei suostuu myös tinkaamaan hinnasta vähän, jos tosiostaja osuu kohdalle.

LähdeCarscoops

Aihepiirin uusimmat

Vippaa mulle Viitonen – Renaultin pikkuautoklassikko syntyy uudelleen sähköautona

Renault esitteli kolmisen vuotta sitten konseptin täyssähköisestä retrotyylisestä 5:stä. Tutkielma sai sen verran positiivisen vastaanoton, että tämänvuotisessa Geneven autonäyttelyssä ensi-iltansa saava tuotantomalli näyttää lähes identtiseltä konseptiauton kanssa.

Käytettyjen autojen hinnat lähestyvät Yhdysvalloissa jo pandemiaa edeltänyttä tasoa

Käytettyjen autojen markkinat ovat Yhdysvalloissa vahvassa syöksykierteessä, sillä hinnat ovat jatkaneet jyrkkää laskuaan vuoden 2024 alkupuolella. Yleinen hintataso ei ole kuitenkaan vielä saavuttanut pandemiaa edeltävää tasoa tavallista suuremman kysynnän vuoksi.

Tässä on VW-konsernin ensimmäinen täyssähköinen hot hatch – Cupra Born VZ tarjoilee yli 320 hevosvoimaa

Cupra Born on asemoitu Volkswagen ID.3:n sporttisemmaksi sisarmalliksi, mutta hot hatchin statukseen sähköauton voimavarat eivät ole vielä riittäneet. Asian pitäisi muuttua nyt esitellyn VZ:n myötä.

Talvitestissä Citroën C5 X

Citroën C5 X:n talvitesti piti sisällään 1500 kilometriä matka- ja nurkka-ajoa, talvisään eri olomuodoissa nollakelistä lähes 30 pakkasasteeseen.

Tyyliniekan uusimmat