GAC Van Life on tulevaisuuden autonomisen sähköauton konsepti

GAC Van Lifen kaksipaikkaiset sisätilat voidaan muuntaa olohuoneeksi, joka laajenee ulos vedettävien penkkien ansiosta. 

Pakettiautoista muodostuu sitä halutumpia, mitä useammat ihmiset tutkivat tilaa tarjoavan kulkuvälineen käytännön etuja ja monipuolisuutta. Kiinalainen autovalmistaja GAC esitteli oman visionsa tämän mielenkiintoisen segmentin tulevaisuudesta Van Life -nimisellä konseptilla. Autonominen, maastokelpoinen ja nollapäästöiseksi mainostettu ajoneuvo näyttää ulkoisesti kuin jostain Alien -scifileffasta karanneelta.

Kyseisen ”minne tahansa kulkevan ajoneuvon” olisi tarkoitus tehdä pitkiä matkoja vaihtoehtona lentokoneille. Van Lifessa on laatikkomaisen symmetrinen muoto, täysleveät LED-valot molemmissa päissä, massiiviset pyörät ja reilusti maavaraa. Pelkistetyt kyljet ja pienet ikkunat saavat sen näyttämään melkeinpä maan ulkopuolelta tulevalta tutkimusajoneuvolta, joka on valmis valloittamaan aurinkokuntamme karkeimmatkin maastot. Lisäksi futuristisissa renkaissa on esiin työntyvät läpät pidon takaamiseksi missä tahansa maastossa, ja neljä Lidar-anturia työntyvät ulos katosta, kun ajoneuvo on itseohjautuvassa tilassa.

Mielenkiintoista on, että autonomista toimintoa voitaisiin käyttää kaikkialla maailmassa, koska autoon suunniteltu järjestelmä käyttäisi navigointiin tähtien sijaintia taivaalla. Konseptimalli kulkee täysin sähköisellä voimansiirrolla hyödyntäen seuraavan sukupolven akkuteknologiaa, joka tarjoaa sille laajennetun toimintasäteen, ja edesauttavat näin saavuttamaan myös ympäristökriteereitä. Van Lifen hiilijalanjälki onkin pienempi, sillä suurin osa sen kevyistä komponenteista on valmistettu kierrätetyistä jätemateriaaleista, kuten muovista, alumiinista ja hiilikuidusta.

Suosittelemme

Scifi-ilme jatkuu auton sisällä, josta löytyy kaksi istuinta ja massiivinen takaosan matkatavara- ja varustetila, joka on helppo muuntaa myös käteväksi makuutilaksi. Ohjaamoa ympäröivän “kiertoratakehyksen” avulla matkustajat voivat kiinnittää tai ripustaa siihen mitä haluavat, kuten älypuhelimet, pöytätarjottimet, säilytyslokerot, laukut ja jopa riippumaton. Edestä löytyvää modulaarista osaa, joka on kaltevan tuulilasin ansiosta alttiina auringolle, voidaan käyttää veden lämmittämiseen, tai auton tarpeisiin soveltuvan energian tuottamiseen aurinkopaneeleilla.

Ohjaamoon pääsee auton toisella puolella olevista kaappariovista, kun taas panoraamakattoluukku varmistaa, että valoa riittää sivuikkunoiden puutteesta huolimatta. Eräs mielenkiintoinen ominaisuus ovat myös ulos liukuvat penkit, jotka luovat istuintilan aivan ajoneuvon viereen, ja laajentavat näin käyttökelpoista oleskelutilaa myös ulkotiloihin saakka.

Kuten arvata saattaa, tämä konseptiauto ei tällaisenaan vielä enteile tulevaa tuotantoajoneuvoa, vaan se luotiin puhtaasti suunnittelututkimukseksi, joka päästää mielikuvituksen vapaaksi ilman rajoituksia. Onkin kutkuttavaa nähdä lähitulevaisuudessa, nousevatko pakettimalliset autot kilpailemaan verissä päin Euroopassa suosittujen katumaastureiden, ja Jenkkien rakastamien lava-autojen kanssa tarjoten vakavan vaihtoehdon seikkailun- ja elämysten haluisille matkalaisille.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Tyyliniekan uusimmat