G-sarja, Jimny, Bronco, Wrangler ja Niva kisaavat – 1:18-mittakaavassa!

Kuka sanoo, että autoilla mudassa möyriminen on vain aikuisten miesten hommaa?

Sanotaan, että pojat eivät koskaan kasva aikuisiksi, mutta heidän lelunsa vain kasvavat ja muuttuvat kalliimmiksi. Tämä ei kuitenkaan pidä aina paikkaansa, koska monet aikuiset pojat rakastavat myös pieniä leluja. Varsinkin silloin, jos niillä on pyörät, ja ne liikkuvat ja näyttävät tosielämän koneilta. Tiedät jo mistä puhumme, sillä kyseessä ovat tietenkin yksityiskohtaiset radio-ohjattavat pienoismallit oikeista autoista. Joku viisas onkin joskus todennut, että jokainen todellinen autoharrastaja rakastaa myös niistä tehtyjä pienoismalliautoja.

Aiheesta olisi tarjolla lyhyt kahden minuutin video, jossa esitellään joitain maailman kyvykkäimmistä maastoautoista 1:18-mittakaavaan kutistettuina. Näistä mukaan ovat valikoituneet Mercedes-Benz G-sarja, Suzuki Jimny, Ford Bronco, Jeep Wrangler ja Lada Niva, joista jälkimmäinen on muokattu entistäkin paremmin sopimaan liejuisille lenkkipoluille. Nämä pienoismallit ovat osa Nischay Sharma -nimisen hepun mallikokoelmaa, jolla on Miniature Automobiles -niminen kanava YouTubessa.

Taidokkaasti kuvattu video esittelee ensimmäiseksi hopeanvärisen G500-mallin G-sarjalaisen, jonka täysimittaisessa versiossa on 4,0-litrainen kaksoisturbo-V8. Pienoismalli mukailee realistisesti G500:n jousitusta, eikä autolla ole tässäkään mittakaavassa vaikeuksia esteiden ylittämisessä.

Seuraavaksi vuorossa on modifioitu Lada Niva ilman puskureita, sekä karkeakuvioisten renkaiden ja korotetun maavaran kera. Katolla on vielä hauskana yksityiskohtana lisävarusteita, ja ainakin tämän lyhyen videon perusteella vaikuttaisi tämä vanhan koulukunnan maastomenijä suorituskykyisimmiltä kaikista viidestä kilpailevasta mallista.

Tosin ei piskuinen Suzuki Jimnykään huono ole. Alustan nivelet mukailevat hienosti oikeata esikuvaansa, ja autosta löytyy pitoa vaikeakulkuisilla poluilla, mikä on ainakin osittain Jimnyn kapeiden renkaiden ansiota. Ford Bronco ja Jeep Wrangler edustavat puolestaan amerikkalaista näkemystä nykyaikaisesta maastoautosta isommilla ja vahvemmilla renkailla, sekä avoimilla ohjaamoillaan. Miksi koskaan pitäisikään kasvaa aikuiseksi, kun lapsilla ja lapsenmielisillä on hauskimmat lelut!

Suosittelemme

LähdeMotor 1

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Tesla takaisinkutsuu miltei 4000 Cybertruckia pohjaan juuttuvan kaasupolkimen vuoksi

Cybertruckin kaasupolkimen päällyste voi irrota estäen polkimen normaalin toiminnan, mikä voi aiheuttaa tahatonta kiihdyttelyä.

Lähes 1000 hevosvoiman täyssähköinen Alfa Romeo Stelvio on tulossa lähiaikoina – polttomoottoriversiokaan ei ole enää poissuljettu

Alfa Romeo on uudistamassa mallistoaan kovaa vauhtia. Tonalen ja juuri esitellyn Milanon jälkeen vuorossa ovat seuraavan sukupolven Giulia sekä Stelvio, jotka siirtyvät samalla sähköön.

BMW julkaisi ensimmäiset viralliset kuvat ja tiedot uudesta X3:sta – lopullinen esittely koittaa jo muutaman viikon päästä

Nykyinen X3 oli viime vuonna BMW:n suosituin malli 350 000 auton myyntimääränsä myötä. Jo vuodesta 2017 tarjolla ollut crossover jätti taakseen jopa merkin ikonina pidetyn 3-sarjan, mutta baijerilaiset eivät silti jää lepäämään laakereillaan.

Porsche Tour 2024 piipahti Tampereella – ”Porsche-mökin” kupeessa pääsi tutustumaan Taycanin uunituoreeseen faceliftiin

Tampereen Laukontorille ilmestynyt varsin komea ”Porsche-mökki” on kuulemma herättänyt vilkasta keskustelua somen puolella. Marssimme paikalle ottamaan selvää, mistä oikein on kyse.

Tyyliniekan uusimmat