G-sarja, Jimny, Bronco, Wrangler ja Niva kisaavat – 1:18-mittakaavassa!

Kuka sanoo, että autoilla mudassa möyriminen on vain aikuisten miesten hommaa?

Sanotaan, että pojat eivät koskaan kasva aikuisiksi, mutta heidän lelunsa vain kasvavat ja muuttuvat kalliimmiksi. Tämä ei kuitenkaan pidä aina paikkaansa, koska monet aikuiset pojat rakastavat myös pieniä leluja. Varsinkin silloin, jos niillä on pyörät, ja ne liikkuvat ja näyttävät tosielämän koneilta. Tiedät jo mistä puhumme, sillä kyseessä ovat tietenkin yksityiskohtaiset radio-ohjattavat pienoismallit oikeista autoista. Joku viisas onkin joskus todennut, että jokainen todellinen autoharrastaja rakastaa myös niistä tehtyjä pienoismalliautoja.

Aiheesta olisi tarjolla lyhyt kahden minuutin video, jossa esitellään joitain maailman kyvykkäimmistä maastoautoista 1:18-mittakaavaan kutistettuina. Näistä mukaan ovat valikoituneet Mercedes-Benz G-sarja, Suzuki Jimny, Ford Bronco, Jeep Wrangler ja Lada Niva, joista jälkimmäinen on muokattu entistäkin paremmin sopimaan liejuisille lenkkipoluille. Nämä pienoismallit ovat osa Nischay Sharma -nimisen hepun mallikokoelmaa, jolla on Miniature Automobiles -niminen kanava YouTubessa.

Taidokkaasti kuvattu video esittelee ensimmäiseksi hopeanvärisen G500-mallin G-sarjalaisen, jonka täysimittaisessa versiossa on 4,0-litrainen kaksoisturbo-V8. Pienoismalli mukailee realistisesti G500:n jousitusta, eikä autolla ole tässäkään mittakaavassa vaikeuksia esteiden ylittämisessä.

Seuraavaksi vuorossa on modifioitu Lada Niva ilman puskureita, sekä karkeakuvioisten renkaiden ja korotetun maavaran kera. Katolla on vielä hauskana yksityiskohtana lisävarusteita, ja ainakin tämän lyhyen videon perusteella vaikuttaisi tämä vanhan koulukunnan maastomenijä suorituskykyisimmiltä kaikista viidestä kilpailevasta mallista.

Tosin ei piskuinen Suzuki Jimnykään huono ole. Alustan nivelet mukailevat hienosti oikeata esikuvaansa, ja autosta löytyy pitoa vaikeakulkuisilla poluilla, mikä on ainakin osittain Jimnyn kapeiden renkaiden ansiota. Ford Bronco ja Jeep Wrangler edustavat puolestaan amerikkalaista näkemystä nykyaikaisesta maastoautosta isommilla ja vahvemmilla renkailla, sekä avoimilla ohjaamoillaan. Miksi koskaan pitäisikään kasvaa aikuiseksi, kun lapsilla ja lapsenmielisillä on hauskimmat lelut!

Suosittelemme

LähdeMotor 1

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Kerrankin hyvännäköinen kiinalainen sähköauto – MG toi Cyber GTS Conceptin Goodwoodiin

MG:n valikoimaan kuuluu kuitenkin kaksipaikkainen roadster Cyberster, jonka umpiversiosta annettiin Goodwoodissa esimakua.

Jenkkiautoihin erikoistunut saksalaispaja juhlii 45-vuotista taivaltansa – Geiger Carsin keskimoottori-Corvettessa on yli 520 heppaa

Karl Geigerin Münchenissä luotsaama Geiger Cars kuuluu Euroopan tunnetuimpiin jenkkiautospesialisteihin, joka on tuonut vanhalle manterelle lukuisia amerikkalaisia erikoismalleja ja myös virittänyt niitä entisestään. Firma täyttää nyt 45 vuotta, ja juhlakaluna palvelee luonnollisesti tehokas jenkkisportti.

Ahdetulla Viperin V10 -moottorilla varustettu Plymouth GTX on maukas ilmestys

Plymouthin 60-luvun muskeliautot oli alun perin varustettu 7,2 litraisella 440 kuutiotuuman V8:lla, mutta tämä yksilö on saanut pellin alle jotain aivan muuta.

Rod Stewartin entinen Lambo on myynnissä – vuoden 1977 Countachista on tarjottu jo yli puoli miljoonaa dollaria

Raspikurkku Rod Stewart tunnetaan myös kovan luokan autofanina, jonka omistuksessa on viihtynyt superauto jos toinenkin menneiden vuosikymmenten aikana. Miehen vuonna 1977 hankkima Lamborghini Countach LP400 on nyt huutokaupattavana.

Tyyliniekan uusimmat