G-Mersu lähetetään tyylikkäästi eläkkeelle – puoliksi avonainen Mercedes-Maybach G 650 Landaulet yhdistää maastokelpoisuuden V12-luksukseen

Mersun todellinen äijämaasturi, eli G-luokka on sinnitellyt tuotannossa peräti 38 vuoden ajan, ja korimalli ei ole tässä ajassa vaihtunut kertaakaan. Uusi, entistä leveämpi G on kylläkin jo kehitteillä, mutta ulkoisesti auto säilyy lähes ennallaan. Tekniikka ajanmukaistuu toki huomattavasti, ja kyydin pitäisi olla paljon nykymallia mukavampaa.

Täysin uutta G-luokkaa odotellessa Mercedes on viime aikoina esitellyt erilaisia erikoismalleja viimeisiään vetelevän alkuperäisen G:n pohjalta. Hurjin niistä on kuusipyöräinen pick-up, mutta myös nelipyöräisestä maasturista tuotiin myyntiin vastaava versio. Portaaliakseleilla varustettu G 500 4×4 kulkee lähes maastossa kuin maastossa, ja nyt Mersu on saanut päähänsä tehdä samaa ideaa hyödyntävän Maybach-version.

Se piti paljastaa vasta ensi kuussa Geneven autonäyttelyssä, mutta auton kuvat vuosivat nettiin jo nyt. Kuten Mercedes-Maybach-nimikin kertoo, tässä maasturissa panostetaan täysillä luksukseen. Mallimerkintä on G 650 Landaulet, eli pellin alla möyryää 630-heppainen tuplaturbo-V12, ja katto on takaosastaan avoin. Lisäksi akseliväliä on jatkettu, jotta takapenkkiläiset pääsevät oikomaan kunnolla jalkojaan.

Takaosastossa on kaksi paksusti topattua erillisistuinta, ja varusteluun kuuluu jopa erilliset lepotyynyt Maybachin logoilla. Leveä keskikonsoli erottaa takamatkustajat toisistaan, ja molemmille tarjotaan omat näytöt. Lisäksi väliseinä erottaa kuskin herrasväen osastosta, jossa voi haluttaessa nauttia auringosta avonaisen katon alla. Vastaavalla kattoratkaisulla varustettu Landaulet-malli on nähty jo kymmenisen vuotta sitten silloisen Maybach 62 S:n pohjalta, ja toki autohistoriasta löytyy monia ylellisiä Landauleteja eri merkeiltä.

Suosittelemme

Myös G 650 Landaulet jää vain harvojen ja valittujen herkuksi, koska autoa valmistetaan ainoastaan 99 kappaleen rajoitettu erä. Kukaan ei olisi varmaankaan osannut kuvitella vuonna 1979, kuinka ylellisissä merkeissä alkuperäinen G-Mersu lähetetään eläkkeelle.

LähdeCarscoops

Aihepiirin uusimmat

Aitoja muskelijenkkejä tulee vielä kerran Eurooppaan – Dodge laivaa Atlantin tälle puolelle 55 Swinger-Challengeria ja -Chargeria

Dodgenkin tulevaisuus on sähköinen, mutta sitä odotellessa muskeliautoistaan tunnettu merkki on lanseerannut markkinoille koko liudan ”Last Call” -erikoisversioita viimeisistä V8-malleistaan. Niitä saadaan myös Eurooppaan pienenpienen erän verran.

Mersun sähköautot saavat “johtotähdet” myös päiväajovaloihin – mallina toimii äskettäin esitelty CLA-konsepti

Mercedes-Benzin EQ-brändättyjen sähköautojen muotoilu ei ole ollut kovin mieleenpainuvaa, koska hieman mitäänsanomattomilla pehmeänpyöreillä linjoilla on pyritty ennen kaikkea pieneen ilmanvastukseen. Jatkossa tiedossa on kuitenkin omaleimaisempaa designia.

Yhden perheen omistama huippuhieno 1967 Pontiac GTO on muskeliautojen aatelia

Jotkut voisivat kutsua tätä autoa jo ylientisöidyksi, mutta voiko 57-vuotiaalle perhekalleudelle antaa liikaa hellyyttä?

Uusi VW Tiguan tuotiin julkisuuteen – suosikki-SUV:ssa on nyt kurvikkaammat linjat ja pistokehybridissä parhaimmillaan 100 kilometrin sähköinen toimintasäde

Volkswagen Tiguan on noussut viime vuosina kaikessa hiljaisuudessa valmistajansa myydyimmäksi malliksi yleisen SUV-buumin vanavedessä. Jossakin vaiheessa myös Tiguan muuttuu täyssähköautoksi, mutta sitä ennen on vielä yhden polttomoottoripohjaisen sukupolven vuoro.

Tyyliniekan uusimmat