Frankfurtin autonäyttely tarjoaa silmäkarkkia – IAA:n herkullisimmat uutuudet ovat tässä

Frankfurtissa joka toinen syksy järjestettävä kansainvälinen autonäyttely, eli IAA kuuluu maailman suurimpiin. Näyttely aukeaa yleisölle tänään, mutta me kävimme paikalla jo pressipäivinä tutustumassa uutuusantiin. Vaikka jotkin merkit ovat jääneet pois tämänvuotisesta näyttelystä, nähtävää riittää silti enemmän kuin tarpeeksi lähes kymmenessä hallissa.

Tavallisempien autojen lisäksi paikalla nähdään melkoinen kavalkadi unelmakategoriaan kuuluvaa kalustoa. Frankfurtissa voi tutustua mm. Mersun F1-tekniikkaiseen Project One -hyperautoon, jota valmistetaan vain 275 kappaletta. Lisäksimme paikalla voi kuolata uuden 0-400-0 km/h -ennätyksen tehnyttä Bugatti Chironia ja Ferrarin peltikattoavo Portofinoa, joka on muuttunut huomattavasti edukseen California-edeltäjään verrattuna. Avomallinen Lamborghini Aventador S, upouusi Bentley Continental GT ja Porschen 700-heppainen 911 GT2 RS täydentävät tarjonnan.

Käytännöllisempien sporttien osalta ensi-iltansa Frankfurtissa saavat Audin 450-hevosvoimainen RS 4 Avant, Porsche Cayenne Turbo ja nelivetoiseksi muuttunut BMW M5, jonka tuplaturbokasista irtoaa tasan 600 heppaa. Edustusautojen kuumin uutuus on puolestaan Audi A8, joka on täynnä viimeisintä tekniikkaa. Konseptipuolella esillä on ennen kaikkea sähköisiä ja autonomisia autoja enteileviä tutkielmia, jotka kertovat alan tulevaisuuden suunnasta.

Suosittelemme

Vanhan koulukunnan bensapäitäkään ei ole onneksi unohdettu, ja esimerkiksi legendaarisen G-Mersun pohjalta on nähtävillä varsin villejä rakennelmia. Sähkö määrää väistämättä tulevaisuuden tahdin, mutta perinteisistä polttomoottoreistakin saadaan nauttia vielä pitkän aikaa. Dieselin päivät saattavat sen sijaan olla pian luetut ainakin pikkuautoluokassa.

Lue lisää