Ford jatkaa perinnenimiensä uusiokäyttöä – täyssähköinen Explorer on VW ID.4 valepuvussa

Fordin Mustang Mach-E:llä ei ole nimeä lukuun ottamatta juuri mitään tekemistä perinteisen poniauton kanssa, ja nykyinen Pumakin on kaukana 1990-luvun samannimisestä pikkucoupésta. Nyt tätä linjaa jatkaa uusi Explorer.

Suomessakin on myynnissä jo yksi Explorer, joka on USA:ssa tehty iso pistokehybridi-SUV. Nyt esitelty Explorer on kuitenkin aivan uusi sähköauto, joka on kehitetty Volkswagenilta ostetun MEB-perusrakenteen varaan. Uutuus on siis kuin VW ID.4 valepuvussa, mutta ulkoisesti sukulaisuutta ei huomaa mistään. Explorer edustaa paljon kulmikkaampaa muotoilua, ja C-pilareista sekä takavaloista voi löytää myös yhtymäkohtia hybridi-Exploreriin.

Kuva: Ford

Tiettyä sukulaisuutta voi havaita jyhkeässä keulassakin, mutta perinteistä maskia on turha etsiä sähkö-Explorerista. Sisätilojen tyyli on puolestaan lähempänä Mustang Mach-E:tä kuin ID.4:ää tai hybridi-Exploreria. Erillinen digitaalimittariston ruutu on sijoitettu kulmikkaan ohjauspyörän taakse, ja keskellä kojelautaa komeilee pystysuuntainen 14,6-tuumainen kosketusnäyttö. Toisin kuin Mustang Mach-E:ssä, voimakkaasti kallistettu ruutu on samassa tasossa kojelaudan kanssa. Lisäksi näyttöä pystyy liikuttelemaan ergonomian optimoimiseksi kunkin kuskin kohdalla.

Kuva: Ford

Explorerin ruudussa ei ole myöskään Mach-E:n kaltaista käyttöpylpyrää, ja leveä keskikonsoli on hyvin perinteisen oloinen monen muun sähköauton ratkaisuihin verrattuna. Säilytystilojakaan ei ole unohdettu, ja niinpä konsolin kätköihin voi sovittaa jopa 15-tuumaisen läppärin. Tekniikasta Ford ei ole julkaissut vielä tarkempia tietoja, mutta brittiläinen Auto Express osaa kertoa jo enemmän. Aloitusmallina toimii kuulemma yhdellä 170-heppaisella sähkömoottorilla varustettu takavetoversio, jonka akkukapasiteetti on 51 kWh, latausteho 130 kW ja toimintasäde parhaimmillaan 351 kilometriä.

Kuva: Ford

Tarjolle tulee myös tehokkaampi yksimoottorinen takavetomalli, jossa on 231 heppaa, 77 kWh:n akku, 170 kW:n latausteho ja 539 kilometrin toimintasäde. Nopein versio on puolestaan kahdella sähkömoottorilla varustettu nelivetomalli, jossa on 340 hevosvoimaa ja 491 kilometrin toimintamatka. Akut pystyy kuulemma lataamaan nopeimmillaan 25 minuutissa 10 prosentin tasolta 80 prosenttiin kapasiteetista, mutta siitä ei ole vielä tietoa mitä versiota tämä koskee.

Kuva: Ford

Explorerin varusteluun kuuluvat esimerkiksi kaistanvaihtoavustin, pysäköintiruudusta poistumista helpottava assistentti, kuskin penkin hieronta, kaksialueilmastointi, avaimeton käyttö sekä sähköllä liikkuva takaluukun kansi. Suomen alkaen-hintakin on jo kerrottu, eli alle 45 000 euroa. Tilauskirjat avataan myöhemmin tämän vuoden aikana, ja myöhemmin Fordilta on luvassa kaksi muutakin sähkö-crossoveria. Ne ovat Explorerin kanssa samalta pohjalta tehty sporttisempi versio sekä täyssähköinen Puma, joka on täysin Fordin omaa käsialaa.

Suosittelemme

Kuva: Ford
Kuva: Ford

 

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Kimeran uusi tulkinta Lancia 037:stä myytiin jo loppuun – seuraavaksi tulossa ovat nelivetomalli ja rataspesiaali

Markku Alén nimesi aikoinaan Lancia 037:n maailman kauneimmaksi ralliautoksi, ja Lancian taika vetoaa faneihin vielä neljä vuosikymmentä myöhemminkin. Italialaisen Kimeran tekemä moderni EVO37-tulkinta 037:n pohjalta myytiin jo loppuun huimasta hinnasta huolimatta, mutta uusia versioita on luvassa.

ABT esitteli hurjan näköisen XGT:n – Audi R8:n joutsenlaulu on katukelpoinen GT2-luokan kilpuri

Nürburgringin Nordschleifella on viime aikoina bongattu testiajoissa kovasti kilpuria muistuttava Audi R8 kadulle rekisteröitynä. Nyt tuon auton taustat selvisivät, kun Audi-virityspajojen eliittiin kuuluva ABT toi julkisuuteen uusimman luomuksensa.

Audi TT:n taru päättyi – yli 25 vuoden aikana ehdittiin valmistaa reilut 660 000 autoa

Audi TT:n taru päättyi ainakin toistaiseksi neljännesvuosisadan ja tarkalleen 662 762 valmistetun yksilön jälkeen.

Fiatin “Mikki Hiiri” on nyt nimensä kaltainen – uusi Topolino sai ylleen Disney-kuosin

Mikki Hiiri tunnetaan Italiassa Topolinona. Saman lempinimen sai myös vuonna 1936 debytoinut ensimmäinen Fiat 500, ja tällä hetkellä Fiatilla on tuotannossa mikrokokoinen sähköauto nimeltään Topolino.

Tyyliniekan uusimmat