Ford Capri tekee comebackin – autoluokka on kuitenkin täysin eri kuin ennen

Capri on yksi Euroopan Fordin legendaarisimpia malleja. Vuodesta 1969 pitkälle 1980-luvun puolelle tarjolla ollut auto tekee pikapuoliin paluun, mutta nimeä lukuun ottamatta kaikki on eri lailla kuin vanhoina hyvinä aikoina.

Menneiden vuosien Capri oli takavetoinen kaksiovinen coupé, eli eräänlainen Euroopan vastine Mustangille. Legendaarisen villihevon nimeä hyödynnetään tätä nykyä perinteisen kaavan mukaan tehdyn poniauton ohella myös täyssähköisessä crossoverissa, eli Ford tulkitsee historiallisia nimiä varsin vapaalla kädellä. Tästä kertoo myös nykymallistoon kuuluva Puma, joka on 25 vuoden takaisen samannimisen pikkucoupén sijasta kompaktiluokan crossover.

Kuva: Ford

Muutama päivä sitten Euroopan markkinoille lanseerattiin uusi täyssähköinen Explorer, joka sekin hyödyntää perinteistä mallinimeä, mutta auto on sentään katumaasturi kuten aiemmatkin Explorerit. Loppuvuodesta luvassa on vielä samalta pohjalta tehty sporttisempi crossover, jonka nimivalinta on todellinen yllätys. Brittiläinen The Sun tietää nimittäin kertoa, että uutuus saa peräänsä tarunhohtoisen Caprin mallinimen.

Uusi Capri on kaukana kaksiovisesta urheilucoupésta, mutta auto on ainakin coupé-kattoinen crossover. Muotoilun muista mahdollisista yhtäläisyyksistä ei ole vielä tietoa, mutta etuvaloumpioihin tulee neljä erillistä päiväajovalonauhaa, joiden on tarkoitus herättää mielleyhtymiä kolmoskorisen Caprin neljään pyöreään etuvaloon.

Kuva: Ford

Europan Fordin designia johtava Amko Leenarts korostaa kuitenkin, että Ford ei halua lähteä retromuotoilun tielle, joten muita klassisia piirteitä lienee turha odottaa. Tekniikan osalta yhtymäkohtana on ainakin vetotapa, koska uuden Caprin perusmallit ovat takavetoisia klassikon tavoin. Tästä saadaan kiittää VW ID.4:stä lainattua MEB-perusrakennetta, joka löytyy myös uuden Explorerin alta.

Crossover-Caprista tulee siis täyssähköauto, josta tuodaan hyvin todennäköisesti tarjolle myös nelivetoisia kaksimoottorimalleja Explorerin tavoin. Viimeksi mainitun huippuversioon huhutaan yli 300-heppaista voimalinjaa, joten vastaavia teholukemia odotetaan Capriinkin. Caprin paluun myötä voidaan herättää henkiin myös klassinen kilpailutilanne Opel Mantan kanssa. Mantakin on nimittäin palaamassa markkinoille lähivuosina, ja autoluokka on vähemmän yllättävästi täyssähköinen coupé-kattoinen crossover.

Kuva: Ford
Kuva: Ford
LähdeThe Sun

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Kimeran uusi tulkinta Lancia 037:stä myytiin jo loppuun – seuraavaksi tulossa ovat nelivetomalli ja rataspesiaali

Markku Alén nimesi aikoinaan Lancia 037:n maailman kauneimmaksi ralliautoksi, ja Lancian taika vetoaa faneihin vielä neljä vuosikymmentä myöhemminkin. Italialaisen Kimeran tekemä moderni EVO37-tulkinta 037:n pohjalta myytiin jo loppuun huimasta hinnasta huolimatta, mutta uusia versioita on luvassa.

ABT esitteli hurjan näköisen XGT:n – Audi R8:n joutsenlaulu on katukelpoinen GT2-luokan kilpuri

Nürburgringin Nordschleifella on viime aikoina bongattu testiajoissa kovasti kilpuria muistuttava Audi R8 kadulle rekisteröitynä. Nyt tuon auton taustat selvisivät, kun Audi-virityspajojen eliittiin kuuluva ABT toi julkisuuteen uusimman luomuksensa.

Audi TT:n taru päättyi – yli 25 vuoden aikana ehdittiin valmistaa reilut 660 000 autoa

Audi TT:n taru päättyi ainakin toistaiseksi neljännesvuosisadan ja tarkalleen 662 762 valmistetun yksilön jälkeen.

Fiatin “Mikki Hiiri” on nyt nimensä kaltainen – uusi Topolino sai ylleen Disney-kuosin

Mikki Hiiri tunnetaan Italiassa Topolinona. Saman lempinimen sai myös vuonna 1936 debytoinut ensimmäinen Fiat 500, ja tällä hetkellä Fiatilla on tuotannossa mikrokokoinen sähköauto nimeltään Topolino.

Tyyliniekan uusimmat